Protectia mediului la Dacia: Uzina din Romania, la nivelul celor din Europa Occidentala

Dacia a organizat, astazi, o vizita cu reprezentanti ai presei, ca parte a actiunilor planificate cu ocazia lunii mediului. Jurnalistii au vizitat departamentul Presaj al Uzinei Vehicule Dacia, departamentul Cutii de Viteze al Uzinei Mecanice si sasiuri Dacia, statia de filtrare a apei si centrala termica de pe platforma Dacia de la Mioveni.

Compania a elaborat propria sa politica in domeniu, in conformitate cu procedeele si normele utilizate in cadrul Grupului Renault. In ultimii 10 ani Dacia (certificata ISO 14.001 din 2005) a investit 22 milioane euro in protectia mediului, pentru tratarea apelor uzate (6,32 milioane euro), protectia solului (1,97 milioane), tratarea deseurilor (2,73 milioane euro), tratarea aerului (6 milioane euro) si pentru resurse naturale (4,67 milioane euro).

Prin aceste investitii, impactul activitatilor uzinelor Dacia asupra mediului inconjurator s-a redus considerabil in ultimii sapte ani (de la lansarea Dacia Logan). Astfel, emisiile de C0V/vehicul au scazut cu 50,8%, consumul de energie/vehicul este mai mic cu 74,1%, evolutia CO2/vehicul – 77,42%, deseurile periculoase/vehicul au scazut cu 46,6%, iar consumul de apa/vehicul este mai mic acum cu 87,41%.

In materie de protectia mediului Dacia sustine ca se afla acum la nivelul uzinelor din Europa Occidentala. In plus, consumul energetic per vehicul este de aproximativ 30 euro, iar cel de apa de 1,9 m3, cifre care reprezinta, potrivit reprezentantilor companiei, consumuri dintre cele mai scazute in Grupul Renault. Rata de valorificare a deseurilor a crescut in ultimii ani pe platforma, ajungand in prezent la 96,6%.

„Dacia este o companie responsabila in ceea ce priveste mediul. Acest lucru este reflectat atat de activitatea noastra cotidiana, in care imbunatatim in permanenta sistemul nostru de management al mediului astfel incat sa diminuam efectele pe care le avem asupra naturii, cat si de actiunile realizate de voluntarii nostri in comunitatea locala“, a declarat Bernard Sonilhac, Director Executiv, Directia Renault Services Roumanie.

Punerea in practica a politicii de mediu este asigurata inclusiv de o retea de voluntari formata din angajati Dacia, cu sprijinul careia s-au plantat pe platforma de la Mioveni peste 1600 conifere, iar actiunile de ecologizare in care s-a implicat reteaua au rezultat in 27 tone de deseuri.

Foto: Dacia

spot_img

Ultimele știri