ROMENVIROTEC: 101 firme expun tehnologii pentru protectia mediului

Expozitia internationala de echipamente si tehnologii pentru protectia mediului Romenvirotec gazduieste anul acesta 101 firme participante din Romania, dar si din alte sapte tari europene: Austria, Danemarca, Franta, Germania, Italia Marea Britanie si Olanda. Printre noutatile targului se numara sistemul de colectare destinat publicului, prin containerul Colt Verde, masinile pentru reciclarea cablurilor electrice si a deseurilor de echipamente electrice si electonice (DEEE) si participarea Ambasadelor Marii Britaniei si a Austriei.

Copiii au anul acesta o sectiune dedicata lor: Coltul micului ecologist, unde cei mici se vor putea imprieteni cu notiuni legate de protectia mediului. In plus, organizatorii pregatesc un concurs de desene pe asfalt si proiectii de mini-documentare pe teme ecologice.

La Romexpo se va initia si o noua etapa a programului Marea Debarasare, destinat colectarii de DEEE-uri.

„Anul acesta, avem, 101 firme participante, in crestere cu 3% fata de editia precedenta. Procentul firmelor din afara tarii este de 45%, in crestere fata de editia precedenta cu 13,5 %. Ma bucur ca avem o crestere in aceasta peroada de criza”, a declarat Doru Simovici, director general Romexpo.
Procentul firmelor care participa pentru prima data la acest eveniment este de 10%, iar suprafata expozitionala ocupa 2.100 metri patrati.

Principalele domenii care vor fi prezentate anul acesta sunt prevenirea poluarii aerului si apei, protectia solului, prevenirea poluarii fonice, reciclarea deseurilor, salubrizarea, tehnologii de masurare si control, sanatatea si siguranta muncii, managementul resurselor de energie neconventionala si protectia impotriva inundatiilor.

Buget record la Mediu

“Sunt bucuros sa constat ca de la an la an creste numarul expozantilor si ca ei au dorit sa fie prezenti la acest eveniment si in aceasta perioada dificila prin care trece economia romaneasca”, a declarat Secretarul de Stat pentru Paduri, Cristian Apostol.

Potrivit acestuia, Ministerul Mediului si al Padurilor dispune in acest an de un buget record de 1,889 miliarde lei. “Principala noastra preocupare este sa ducem mai departe proiectele in derulare si sa cheltuim eficient acesti bani. In acest an, in cadrul programului operational sectorial mediu (POS Mediu), urmeaza sa fie gestionate si implementatre 25 de proiecte regionale in sectorul de Apa si Apa uzata, 20 de investii in sectorul Deseurilor si 3 proiecte in sectorul de Termoficare. Totodata, POS Mediu va gestiona implementarea a 40 de proiecte privind protectia naturii si 4 poroiecte privind managementul inundatiilor in bazinele hidrografice ale raurilor Prut-Barlad, Trotus Siret si Buzau”, a mai explicat Cristian Apostol.

Valoarea totala a acestor proiecte este de aproximativ 15,64 miliarde de lei.

Text de Loredana Pana
Foto: Anita Vizireanu

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri