Proiectul Pop-up de infrastructură urbană are 3 noi locații în București

Asociația Green Revolution, primul ONG de ecologie urbană din România, continuă extinderea proiectului său inovator de infrastructură sustenabilă urbană, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România.

La un an de la lansarea primului Pop-up de infrastructură în sectorul 3, la intersecția Bulevardului Unirii cu Nerva Traian, proiectul se extinde cu instalarea a trei noi Pop-up-uri în zone cheie din București: campusul universitar din Regie, cartierul Tei și Bd. Basarabia, în zona Arenei Naționale.

Pop-up-ul de infrastructură Regie este gândit special pentru studenți și oferă soluții sustenabile accesibile chiar în proximitatea căminelor. Aceștia vor putea adopta un comportament sustenabil mult mai ușor și mai natural, având la îndemână mai multe servicii verzi sub un singur acoperiș: aparat Envipco de colectat ambalajele SGR, ce oferă bonuri valorice valabile în magazinele Mega Image, parcare securizată de biciclete BBOX accesibilă prin aplicația IVelo, serviciu FanBox, dar și posibilitatea de a-și încărca mașinile electrice prin aplicația Petrom.

Pop-up-urile de infrastructură Regie și Tei sunt deja funcționale, urmând ca în luna iunie să fie deschis și cel de pe Bd. Basarabia,

Aceste Pop-up-uri de infrastructură reunesc, într-un format modular și scalabil, elemente esențiale pentru orașele verzi:

  • parcări securizate de biciclete pentru a susține mobilitatea alternativă;
  • puncte FANbox pentru livrări fără emisii și decarbonizarea transportului logistic;
  • stații de încărcare pentru vehicule electrice pentru încurajarea transportului sustenabil;
  • aparate de colectare ambalaje SGR pentru a promova colectarea selectivă
Foto: Green Box, Regie, Bucureşti, mai 2025 Sursa: Asociaţia Green Revolution
Foto: Green Box, Regie, Bucureşti, mai 2025 Sursa: Asociaţia Green Revolution

„Ne bucură să anunțăm extinderea proiectului Pop-up de infrastructură cu încă trei locații importante din București. Ne-am propus să fim parte din schimbare, iar aceste noi locații demonstrează angajamentul nostru constant pentru un viitor sustenabil. Regie, Tei și Arena Națională sunt puncte strategice, cu un public tânăr, activ și conștient de impactul pe care îl avem asupra mediului”, a declarat Raluca Fișer, președinte Green Revolution.

Proiectul are la bază ideea că sustenabilitatea urbană nu este exclusiv responsabilitatea autorităților, ci poate fi implementată eficient prin colaborări între ONG-uri, companii private și comunități locale.

Pop-up-urile de infrastructură propun o soluție rapidă, eficientă și replicabilă, ideală pentru orașele care caută să se adapteze cerințelor europene privind decarbonizarea și economia circulară.

”Suntem încântați să continuăm acest program alături de Green Revolution, cu care avem un parteneriat de durată. Am dezvoltat împreună proiecte de succes, precum I’Velo,primul program de bike-sharing și una dintre cele mai puternice inițiative de ecologie urbană din România. La un an de la lansarea primului pop-up de infrastructură urbană, am ajuns într-o o nouă etapă de dezvoltare a parteneriatului, care susține dorința noastră de a ne implica în comunitate prin inițiative care pot genera schimbări reale și de impact Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

Green Revolution invită în continuare companiile interesate de sustenabilitate să adopte și să personalizeze propriile Pop-up-uri de infrastructură, contribuind astfel la un viitor mai verde pentru toți.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri