Prajituri de casa traditionale, siropuri, gemuri si dulceturi preparate in gospodarii, miere, branzeturi, legume si fructe naturale pot fi gasite in acest sfarsit de saptamana, in parcul Agronomiei, la „Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale”.
Evenimentul se desfasoara in perioada 30 iulie-1 august, intre orele 9:00 si 18:00, iar intrarea este libera.
Placita maramureseana, facuta ”la botul calulul”
Maramuresencele ii asteapta pe vizitatori cu binecunoscutele lor prajituri de casa traditionale – foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, cornulete, covrigei, salam de biscuiti, prajitura cu mac, dar si alte surprize.
Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa. Producatorii aduc mierea de salcam, una dintre cele mai premiate produse romanesti pe plan international, dar si miere de mana, rapita, zmeura, floarea soarelui, tei si castan.
Placinta creata de Maramures va fi preparata direct in fata vizitatorilor, care pot alege si sortimentul de branza pentru umplutura.
Delicatese din toate colturile tarii
Moldovenii din Suceava aduc cozonaci ”de inalta calitate”, cu ingrediente 100% naturale.
Oltenii au venit cu pepeni verzi de Scarisoara si legume proaspat culese – rosii, castraveti, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri romanesti traditionale, dar si soiuri hibrid adaptate solului si climei din sudul tarii.
De asemenea, puteti cumpara si vinuri alese de la Dealu Mare, precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra si Muscat Ottonel.
Dobrogenii aduc si de data aceasta delicioasa lor placinta dobrogeana, dar si rulada din pulpa de berbecut, preparata dupa o reteta unica in tara, de satenii din Pestera (Constanta).
Tot in standurile producatorilor din Pestera, vizitatorii pot degusta hamsii si scrumbii sarate sau ghiudem, alaturi de un pahar de vin pelin.
Galatenii vor veni cu racoritoare precum braga, berea Klaus Wiese si Ploll de la Martens, la concurenta cu sucurile naturale de mere de la "Vital", un produs din Ardeal, de la Bacia, (Hunedoara).
Iar din Calarasi, de la Stefanesti, producatorii aduc branza si iaurt din lapte nepasteurizat de capra.
Vizitatorii targului vor fi intampinati si cu produse de farmacie naturista aduse de la Bacau. Pe langa ceaiuri, din culturi proprii, atestate ecologic, tincturi si siropuri, bacauanii aduc si pernutele terapeutice din plante. Aceste produse sunt realizate manual, incepand de la recoltarea plantelor, uscare, amestec, pana la cusut si decor.
Sorina Covrig
Foto: Green Report