Primul manual digital de ecologie din Romania, lansat de Holcim

Holcim a lansat, miercuri, alaturi de Ministerul Educatiei manualul digital “Lectia verde – Creeaza-ti mediul!”. Acesta este primul curs ecologic interactiv adresat elevilor cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani.

Tehnologia, telefoanele inteligente, tabletele, calculatoarele fac parte din viata noastra si a copiilor nostri. Forma de exprimare a informatiei este din ce in ce mai importanta pentru noi, adultii, si cu atat mai importanta pentru copiii nostri. Mediul digital permite interactivitatea si dinamismul pe care il asteapta tinerii si consider acest proiect un inceput promitator”, a declarat Remus Pricopie, ministrul educatiei.

Manualul a fost introdus inca din 2008 in oferta nationala a obiectelor optionale de studiu pentru elevii din clasele III-VII, aprobata de Ministerul Educatiei Nationale. Inca de la inceputul programului educational au fost realizate atat manualele adresate elevilor, cat si ghidurile metodologice pentru cadrele didactice.

Disciplina optionala se preda in prezent in 250 scoli din Romania iar introducerea manualului digital poate fi posibila in peste 5.000 de unitati scolare din tara, in care exista, conform datelor oficiale, calculatoare si conexiune la internet.

La randul sau, directorul General Holcim Romania, Daniel Bach, a spus ca pentru a construi un viitor mai curat, copiii trebuie sa invete despre impactul pe care il are comportamentul lor asupra mediului si despre importanta protejarii acestuia.

Daniel Bach, CEO Holcim Romania

Manualul digital pe care il lansam ofera elevilor, intr-un format interactiv si atractiv, informatiile de care au nevoie pentru a lua decizii sustinute si responsabile in vederea conservarii resurselor naturale si protejarii mediului inconjurator”, a declarat Bach.

Biblioteca digitala

De asemenea, Remus Pricopie a precizat ca ministerul are implementare un proiect digital mai amplu care vizeaza infiintarea unei biblioteci digitale, care sa cuprinda un numar cat mai mare de manual digitale.

Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale

Sper ca din toamna sa deschidem platforma manuale.edu.ro pe care sa incercam, pe masura ce avem manualele digitale, sa facem o biblioteca cu toate manualele din Romania aprobate digital, inclusiv manualele alternative. Cred ca un astfel de instrument le va fi util nu doar copiilor din scolile din Romania, le va fi util si profesorilor, care vor putea sa isi aleaga mai bine materialele didactice, si parintilor care lucreaza cu copiii si parintilor si copiilor care nu traiesc in Romania si care incearca sa asigure educatie dupa program romanesc”, a explicat ministrul.

Impuls pentru viitor, elaborarea altor manual digitale

Potrivit reprezentantilor companiei care a elaborate acest manual, Read Forward, manualele digitale reprezinta viitorul in invatamantul romanesc, tinand cont si de faptul ca lumea digitala este o mult mai accesibila copiilor decat in urma cu cati va ani.

Avem in plan realizarea si altor manuale digitale, insa cautam discipline care sa ofere un continut extraordinar. Continutul trebuie sa fie extreme de atractiv, de aceea cautam oameni care pot veni cu ceva in plus fata de ceea se gaseste in manuale”, a declarat pentru Green Report, Cristian Dinu, reprezentantul Read Forward.

Manualul poate fi descacat gratuit  in forma de epub atat de pe magazinul IBookstore, pentru IPad, cat si de pe site-ul www.lectiaverde.ro

spot_img

Ultimele știri