Primăria Sectorului 6 anunță că a început un program prin care va recicla brazii naturali, aruncați după sărbători, care vor fi transformaţi în compost la stația de reciclare, ulterior acesta fiind folosit drept îngrășământ pentru amenajarea noilor spații verzi din sector.
„În acest mod, evităm depozitarea necontrolată a brazilor în parcuri, grădini de bloc și pe trotuare, fapt ce ar crea un aspect neplăcut lângă casă”, arată primăria, într-un comunicat.
Astfel, operatorul de salubritate, dar şi serviciul de specialitate din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) vor ridica, pe lângă deşeurile menajere şi pomii de Crăciun pe care cetăţenii trebuie să îi lase la tomberoanele de gunoi de la bloc.
În paralel, locuitorii Sectorului 6 pot duce brazii şi la unul din cele cele 12 centre de colectare selectivă, amplasate după cum urmează:
- Intersecția Str. Valea Ialomiței cu Str. Poarta Sărutului;
- Intersecția Str. Pasarea din Văzduh cu. Str. Pupăza cu Moț;
- Str. 1 Mai, nr. 29 – parcare lateral Auchan;
- Str. Giulești, vis-a-vis de Institutul Pasteur;
- Intersecția Str. Fabricii cu Str. Apeductului;
- Str. Valea Argeșului – capăt troleu;
- Bld. Timișoara, nr. 27 A în fața la OTP Bank;
- P-ța. Crângași, în spate la TIP-TOP;
- Intersecția Str. Liniei cu Str. Timonierului;
- Str. Cernișoara, nr. 10;
- Intersecția Bld. Drumul Taberei cu Str. Târgul Neamț;
- Str. Apusului, nr. 27, în apropiere de Str. Uverturii.
Desigur, există mai multe moduri de a recicla bradul de Crăciun și poți citi câteva idei aici.
De asemenea, şi retailerul Leroy Merlin a anunţat că demarează la nivel naţional campania de reutilizare a brazilor naturali de Crăciun achiziţionaţi din reţeaua proprie de magazine. Românii sunt încurajaţi să returneze brazii uscaţi pentru a fi transformaţi în combustibili ecologici şi îngrășământ natural. Pentru fiecare brad returnat, clienții sunt răsplătiţi cu un voucher de cumpărături în valoare de 25 lei, singura condiţie este ca bradul să fi fost achiziţionat din magazinele proprii.