Retete vegetariene de la vedete pentru sarbatori fara emisii

Gwyneth Paltrow prezinta coltunasii vegetarieni

Gwyneth Paltrow ne spune cum sa preparam coltunasi vegetarieni. Pentru acest preparat este nevoie de: jumatate de kilogram de cartofi dulci, taiati cuburi, 2 linguri de ulei de masline, jumatate de lingurita de fulgi de chili, jumatate de lingurita de oregano uscat, sare bruta, un sfert de kilogram de cartofi, un ou batut, jumatate de cana de faina si piper dupa gust.

Pentru preparare, se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. In primul rand se amesteca portia de cartofi dulci cu uleiul de masline, chili, oregano si un varf de cutit de sare intr-o tava de coacere si se acopera cu folie de aluminiu. Compozitia se lasa la copt circa 30 de minute.

Intre timp se fierb cartofii normali in apa cu un varf de cutit de sare pana se inmoaie, adica 30-40 de minute. Dupa ce se racesc se decojesc si se taie cuburi.

Dupa care, cartofii dulci si cei fierti se piseaza si se framanta intr-un bol mare. Se adauga apoi oul batut si un varf de cutit de sare. Apoi se adauga treptat faina, dupa care se framanta din nou pana ce se formeaza o coca.

Apoi se intinde coca si se taie in bucati mici care apoi se ruleaza pe varful unei furculite, obtinand astfel coltunasii. Acestia se pun la fiert pana plutesc si se servesc cu parmezan si sare si piper presarate dupa gust.

Paul McCartney – Enchilada (pentru 12 lipii)

Enchilada nu este un fel de mancare la care s-ar gandi vegetarienii, insa aceasta versiune preferata de Paul McCartney este la fel de gustoasa chiar daca nu contine carne.

Sos

  • o cana de sos de tomate
  • o cana de apa
  • o ceapa mare tocata
  • 2 catei de usturoi, sfarmati
  • o lingurita de praf de chili
  • o jumatate de lingurita de chimion
  • o jumatate de lingurita de oregano
  • 2 lingurite de amidon de porumb dizolvat in 4 lingurite de apa

Umplutura

  • 500 de grame de tofu, uscat si pisat
  • o ceapa tocata
  • o jumatate de lingurita de praf de chili
  • un sfert de lingurita de chimion
  • un sfert de lingurita de praf de usturoi sau o lingurita de usturoi proaspat sfarmat
  • un sfert de lingurita de piper negru
  • o cana si o treime de sos picant
  • 3 cani de spanac pisat

12 lipii
Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecati toate ingredientele pentru sos, cu exceptia amidonului, intr-o oala mica pe care o tineti la foc mic acoperita timp de 20 de minute. Adaugati amidonul, si amestecati pana se ingroasa sosul.

In acest timp, preparati umplutura: Amestecati tofu, ceapa, praful de chili, chimionul, usturoiul, piperul si sosul picant. Puneti o parte din spanac in mijlocul fiecarei lipii, adaugati apoi 3-4 linguri de amestec de tofu si rulati lipiile. Pe deasupra turnati sosul preparat si puneti turtele rulate intr-o tava pe care o tineti la cuptor intre 20 si 25 de minute.

Alicia Silverstone – Dovlecei umpluti cu legume

Aceasta mancare nu este doar delicioasa, ci si estetica furandu-ti si ochiul si papilele gustative. Acrita prefera acest preparat plin de legume-radacini.

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 100 de grame de fasole alba uscata fiarta
  • o lingurita de pasta de tomate
  • un cartof dulce
  • un pastarnac feliat
  • o telina feliata
  • un nap feliat
  • un morcov feliat
  • o ceapa mica
  • doi catei de usturoi feliati fin
  • o cana si jumatate de piure de dovleac
  • 200 de grame de tofu
  • patru lingurite de alune
  • patru lingurite de pesmet
  • patru lingurite de patrunjel tocat
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline
  • supa de legume

Preparare:
Intr-o oala mare, se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline la foc mediu. Se adauga toate legumele si se calesc in continuare, apoi amestecati pasta de tomate.Lasati pe foc timp de doua minute. Se adauga supa de legume in trei pasi permitand fierberea si ingrosarea intre etape. Intre timp, se toaca si se sfarma o treime din fasole pentru a face o pasta si se adauga intreaga cantitate de fasole in amestecul de legume. Se coace pana legumele devin moi. Se adauga o cana de piure de dovleac, patrunjelul si se asezoneaza. Se fierbe timp de 10 minute, dupa care se lasa la prajit. Se taie capacul dovleceilor si se scoate continutul, apoi se umplu cu amestecul de legume. Intr-un blender se amesteca tofu si restul de piure de dovleac cu alunele. Amestecul se pune peste dovlecei care se coc la cuptor timp de 10-15 minute.

Reteta prajiturii de morcovi a lui Kate Pierson

Pentru desert, Kate Pierson, soista si fondatoarea The B-52’s, ne recomanda prajitura sa delicioasa de morcovi. Reteta este alcatuita din: 2 cani de morcovi razuiti, o jumatate de cana de stafide, 2 cani de apa, jumatate de cana de ulei vegetal, un sfert de cana de sirop de artar, jumatate de lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de cuisoare, jumatate de lingurita de sare, 3 cani de faina de grau, jumatate de lingurita de praf de copt si trei sferturi de cana de castane tocate.

Pentru glazura aveti nevoie de 4 cani de zahar pudra, crema de branza de post la temperatura camerei, jumatate de cana de margarina nesarata la temperatura camerei si 4 lingurite de extract de vanilie.

Apoi cuptorul se preincalzeste la o temperatura de circa 150 de grade Celsius. Morcovii se fierb cu stafidele in apa la foc mediu intr-o oala mare 7-10 minute, dupa care se adauga uleiul, siropul de artar, scortisoara, cuisoarele, sarea, se amesteca si apoi se lasa la racit.

Intr-o oala mare se amesteca apoi faina cu praful de copt si castanele tocate. Apoi se adauga amestecul de morcovi si se introduce la cuptor circa 45 de minute, maximum o ora.

In cele din urma, intr-un bol mediu, cu ajutorul unui mixer, se amesteca ingredientele pentru glazura, pentru obtinerea unei creme care la final se toarna peste prajitura.

Reteta vegetariana a lui Boy George

Boy George va incerca sa ne corupa de data aceasta cu o delicatesa ce are la baza nautul. Astfel, preparatul necesita o cana de naut, jumatate de ceapa, 2 catei de usturoi, jumatate de lingurita de seminte de chimion, un sfert de lingurita de sofran, 2 rosii, coriandru proaspat, o lingurita de ghimbir, doua linguri de ulei vegetal, paprika, jumatate de lingurita de pudra de garam masala, jumatate de lamaie, sos de soia, chili verde si piper negru dupa gust.

Dupa ce ati obtinut toate ingredientele incalziti ulei intr-o oala intinsa la foc mediu. Dupa ce se infierbanta, se adauga ceapa si usturoiul tocate.

Apoi se lasa focul mai mic si se adauga rosiile tocate. Dupa cateva minute, se adauga si nautul, dupa care ghimbirul, chili, pudra de garam masala, se stoarce jumatatea de lamaie in compozitie si in final se pune sare si piper si, optional, sos de soia si se amesteca bine.

Compozitia rezultata se lasa la fiert aproximativ 8 minute, amestecand din cand in cand. Se serveste cu frunze proaspete de coriandru si un praf de paprika pentru culoare.

Supa vegetariana a la Casey Kasem

Direct de la omul care l-a transformat pe Shaggy de la Scooby-Doo in vegetarian vine aceasta delicioasa supa vegetariana recomandata pe timp de iarna.

Ingredientele sunt: 2 cani de apa, o punga de pastai inghetate, o conopida mica taiata bucatele, 1 kilogram de morcovi tocati, 1 kilogram de dovlecei tocati, 6 teline, doua cepe, rosii sau suc de rosii si jumatate de lingurita de cimbru.

Dupa aceea se amesteca toate ingredientele intr-o oala mare si se pun la fiert, dupa care se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 15 minute.

Din aceasta reteta de supa vegetariana se obtine o portie suficienta pentru doua saptamani care se pastreaza in stare foarte buna la frigider, acoperita.

Kevin Nealon face Taco din naut

Daca preparatul mexican al lui Paul McCartney nu vi s-a parut suficient de incitant pentru papilele voastre gustative, poate Kevin Nealon este mai convingator cu mancarea sa picanta, taco vegetarian.

Pentru acest preparat aveti nevoie de 1 ceapa mica tocata, o lingura de ulei de masline, o telina tocata, un ardei iute mare tocat, o cana de naut, 3 sau 5 linguri de sos salsa, jumatate de lingurita de seminte de chimion, jumatate de lingurita de praf de chili, un varf de cutit de piper dupa gust si 8 sau 10 coji de taco.

Pentru preparare, se pune mai intai uleiul la incins intr-o oala mare. Apoi se pune ceapa, telina si ardeiul iute pana se inmoaie. Dupa aceea se adauga nautul, sosul salsa, chimionul si pudra de chili. Se amesteca bine si apoi se piseaza usor nautul cu o furculita pentru a se obtine o compozitie compacta.

In final, amestecul obtinut va fi folosit pentru umplerea cojilor de taco ce pot fi servite apoi cu rosii, sos iute si guacamole.
 

Sursa: Ecorazzi

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri