Premierul japonez cere un studiu asupra schemei comertului de emisii

Premierul japonez, Yasuo Fukuda, va cere intr-o declaratie efectuarea unui studiu cu privire la modul de introducere a unei scheme de comercializare a emisiilor inaintea summit-ului Grupului celor 8 (G8) din iulie la care incalzirea globala va fi subiectul cheie, informeaza Reuters.

Primul ministru va anunta, de asemenea, un obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 60-80% pana in 2050, dar a adaugat ca rivalitatea persista asupra stabilirii unei tinte de reducere a emisiilor pana in 2020 sau 2030.

Companiile si guvernele din lumea intreaga apeleaza la tranzactionarea emisiilor ca la o arma de lupta impotriva schimbarilor climatice.

Japonia are un regim de voluntariat lansat in 2005, iar in aceasta luna un grup de muncitori, organizat de catre Ministrul Mediului, a elaborat patru optiuni pentru o schema de comercializare a carbonului.
Dar industiile, precum cea de otel raman in opozitie de teama ca le va scadea competitivitatea la nivel global.
Industriile de energie si otel din Japonia au slabit opozitia fata de stabilirea unei scheme de comercializare a carbonului.

Federatia Companiilor de Energie Electrica din Japonia a negat intr-o declaratie ca industria a fost de acord sa semneze acceptarea unei scheme de comercializare a carbonului cu anumite conditii.
Aproximativ 190 de natiuni au fost de acord sa negocieze pana la sfarsitul anului 2009 asupra unui tratat succesor Protocolului de la Kyoto, care obliga 37 de natiuni dezvoltate sa isi reduca emisiile cu o medie de 5 %.

Liderii G8 au acceptat anul trecut in Germania sa ia in considerare reducerea emisiilor globale la jumatate pana la mijlocul secolului, o propunere favorizata de Japonia, Franta, Marea Britanie, Italia si Canada.
Ministrii mediului din cadrul G8 si-au indemnat liderii anul trecut sa stabileasca o tinta globala de reducere la jumatate a emisiilor pana in 2050.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri