Posibilitatile de gestionare a namolurilor rezultate de la statiile de epurare si a levigatului (lichid rezidual) produs in cadrul depozitului de deseuri al judetului Caras-Severin au fost analizate, joi, la Resita, in cadrul unei intalniri de lucru, informeaza Agerpres.
Solutiile prezentate au vizat fie utilizarea acestora ca ingrasamant pe terenuri agricole sau forestiere din judet, fie arderea in sistem de termoficare. Propunerile au fost prezentate de catre reprezentantii firmelor Louis Berger SAS si ai consortiului Kocks – Enviroplan – Epem – Romair, firme care asigura serviciile de consultanta in cadrul contractelor de asistenta tehnica de pregatire a proiectelor in sectoarele apa/deseuri.
Aspectele prezentate vor fi dezbatute si in cadrul unei intalniri ce va fi organizata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile in zilele de 16-18 decembrie, cu aceasta ocazie analizandu-se progresele inregistrate in pregatirea proiectelor, in elaborarea studiilor de fezabilitate si constituirea cadrului institutional aferent proiectelor regionale. Strategia de gestionare a namolurilor are ca termen de finalizare luna noiembrie 2009.