Masti de gaze pentru statuile sufocate de poluare

Opt statui din Bucuresti vor purta masti de gaze, incepand de marti, pentru a atrage atentia autoritatilor si a locuitorilor din Capitala asupra pericolului reprezentat de poluarea cu noxe. Actiunea se numeste "Cu mastile curate" si este organizata de Academia Catavencu in parteneriat cu Asociatia Environ.

“Bucurestiul este unul dintre cele mai poluate orase din Europa. Poluarea generata de traficul numarului foarte mare de masini este unul dintre principalii factori. Daca populatia orasului si autoritatile locale nu constientizeaza acest lucru, in curand pentru a iesi pe strada, va trebui sa purtam masti de gaze, asemenea celor opt statui”, a declarat pentru Green Report Daniela Polianschi, brand manager in cadrul Academiei Catavencu.

“Actiunea ‘Cu mastile curate’ reprezinta manifestul Academiei Catavencu vizavi de semnificatia zilei de astazi, 22 septembrie, care este declarata in calendarul ecologic ca fiind “Ziua fara masini”, ocazie cu care numeroase orase din Europa, si nu numai, isi declara pozitia ferma vizavi de reducerea poluarii cu noxe”, a mai precizat reprezentanta Catavencu.

Astfel, statuile C.A. Rosetti, Mihail Kogalniceanu, Heliade Radulescu, Gheorghe Lazar, Spiru Haret, Lahovari si Lupoaica vor purta timp de doua saptamani masti de gaze uriase cu urmatorul mesaj de alarma: “Bucurestiul este unul dintre cele mai chinuite orase din tara din punctul de vedere al numarului de masini aflate in trafic si, implicit, al poluarii generate de noxele emise de acestea”.

“Reactii din partea autoritatilor nu am primit pana acum, insa am observat ca trecatorii au ramas uimiti de mastile puse pe renumitele statui. Speram totusi ca autoritatile vor reactiona pozitiv la manifestul de astazi”, a declarat, la randul sau, Dragoi Daiana, marketing manager in cadrul Asociatiei Environ. 

Programul a inceput in aceasta dimineata la statuia lui Mihai Viteazul din fata Universitatii, unde masca de gaze a fost "inaugurata" in prezenta ministrului Culturii, Theodor Paleologu. 

Foto: Academia Catavencu

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri