Plogging pe 30 noiembrie, într-o pădure de lângă Pitești

În ultima sâmbătă din noiembrie, pasionații de sport și de protejarea mediului sunt așteptați la o sesiune de plogging. Voluntarii vor pleca din București și vor aduna deșeuri, în timp ce vor alerga, în Pădurea și Parcul Trivale, Pitești.

VIDEO Trend nou: plogging – aduni gunoaie în timp ce alergi

„Avem în plan să curățăm de plastic și deșeuri, de sticle și gunoi menajer zonele verzi din România, să le lăsăm în urmă luminoase, aerisite, curate, așa cum trebuie să fie mereu. Și vom face asta în alergare, prin tabere eco sportive”, transmit organizatorii de la Asociația Adrenallina Media.

Evenimentul de pe 30 noiembrie este episodul pilot al proiectului. Voluntarii trebuie să aibă echipament de alergare, haine groase, bocanci, pelerină de ploaie și schimburi curate (după alergare). Înscrierile se fac completând acest formular, iar mai multe informații pot fi solicitate la 0745 583 733.

Programul acțiunii „Curățăm în alergare Pădurea Trivale”

Ora 7.00: întâlnire la intrarea în Parcul Tineretului, din București, intrarea principală, dinspre Bulevardul Gheorghe Șincai

Ora 7.15: plecare cu autocarul spre Pitești, sandwich la micul dejun

Ora 8.30: sosire Pitești, joncțiune cu echipa de voluntari din Pitești. Organizare pentru acțiunea de plogging: materiale necesare pentru toata lumea, ședința de acțiune

Ora 9.00: începe Plogging pentru România, episodul pilot

Ora 13.00 pauza de masă

Ora 14.00 reluăm ploggingul și sesiunea de alergare

Ora 17.00 plecare spre București

VIDEO Trend nou: plogging – aduni gunoaie în timp ce alergi

Plogging – aduni gunoaie în timp ce alergi

„Plogging”, care a apărut prima dată în Suedia, definește două acțiuni făcute în același timp: să alergi și să culegi gunoiul care apare în drumul tău, pe care apoi îl arunci la gunoi.

Se pare că termenul a luat naștere din alăturarea cuvintelor „picking up” și „running” și a fost folosit pentru prima dată pe Instagram în octombrie 2016. Însă abia la începutul lui 2017 a luat amploare, în contextul creșterii cantităților de plastic din oceane, după ce echipe întregi se adunau regulat, alergau și adunau gunoiul.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri