Oficiali si grupuri ecologiste din 13 state s-au intalnit luni in insula indoneziana Bali pentru a pune la cale un plan de salvare a tigrilor, unele dintre cele mai periclitate animale din lume, anunta Earth Times.
Intalnirea de trei zile a avut drept scop stabilirea unui acord ce vizeaza dublarea populatiei de tigri din lume pana in 2022, acord ce ar urma sa fie ratificat in septembrie la summitul privind conservarea tigrilor de la St. Petersburg, Rusia.
La intalnire au fost prezenti expertii internationali in conservarea tigrilor si reprezentanti ai 13 tari care gazduiesc populatii importante de tigri, Bangladesh, Bhutan, China, India, Indonezia, Cambogia, Laos, Malaezia, Myanmar, Nepal, Rusia, Tailanda siVietnam.
Ministrul indonezian al Padurilor, Zulkifli Hassan, a avertizat ca tigrii, care sufera deja de pe urma distrugerii habitatului lor, se confrunta acum cu braconajul pentru organele lor folosite in medicina traditionala sau in arta ornamentarii.
„Situatia este critica si, prin urmare, combaterea traficului cu organe de tigru nu va fi o sarcina prea dificila pentru doar 13 state”, a explicat acesta. „Un efort global este crucial pentru protejarea acestei specii”, a adaugat el.
Acesta a mai spus ca este alarmant ca din cele noua subspecii de tigrii existente in lume au mai ramas doar doua.
In Indonezia, doar tigrii de Sumatra mai traiesc de cand speciile balinez si javanez au disparut in 1940, respectiv 1980.
Populatia globala de tigri salbatici s-a redus la un numar estimativ de doar 3.200 de exemplare, potrivit World Wide Fund for Nature (WWF).