In urma taierilor masive de padure din Harghita au ramas zeci de tone de rumegus, carora li s-au dat foc. Seful Garzii de Mediu, comisarul sef Grigore Sabau, sustine ca nu exista rumegus incendiat anapoda, dar prefectul il contrazice
In urma taierilor masive de padure din Harghita au ramas zeci de tone de rumegus, carora li s-au dat foc. Seful Garzii de Mediu, comisarul sef Grigore Sabau, sustine ca nu exista rumegus incendiat anapoda, dar prefectul il contrazice.
Zeci de munti de rumegus s-au inaltat in zona Muntilor Calimani fara ca autoritatile din judetul Harghita sa ia vreo masura pentru a stopa poluarea. In timp ce seful Garzii de Mediu din Harghita sustine ca nu exista rumegus, prefectul il contrazice. Mai mult, rumegusul nu poate fi depozitat pe pamant sau in apropierea apelor curgatoare, fiind foarte toxic. Muntii de rumegus sunt rezultatul defrisarilor ilegale, realizate cu acordul tacit al autoritatilor locale.
Zilnic, zeci de arbori cad sub drujbele localnicilor din comuna harghiteana Bilbor, aflata in inima Muntilor Calimani. Camioanele pline cu lemn strabat drumurile pline de noroi ale comunei, dar autoritatile se fac ca nu le vad. In urma taierilor ilegale din Bilbor au rasarit zeci de munti de rumegus care s-au inaltat pe drumurile publice sau pe malul paraului Bistricioara.
Nici drumurile din localitate nu arata prea bine, pentru ca de abia in pragul campaniei electorale autoritatile au inceput sa repare Drumul judetean 174 A. Celalalt drum, 174 B, care strabate localitatea, arata ca un drum forestier, desi figureaza pe harta ca drum judetean, fiind folosit exclusiv de gateristi. De-o parte si de cealalta a drumului se pot observa stive de busteni, marcati insa cu initialele celor care au defrisat padurea. Reprezentantii statului in judet se declara neputinciosi in fata dezastrului ecologic, in timp ce politistii din Bilbor sunt preocupati sa isi construiasca vilele.
Citeste mai mult in Jurnalul National