Gazeta de Sud: Curatenie in Dolj, poluare in Craiova

Participarea Craiovei la infiintarea sistemului integrat de gestiune a Doljului nu numai ca nu ar aduce beneficii Baniei, dar ar fi si daunatoare. Este concluzia trasa de majoritatea consilierilor, care au votat ieri in sedinta ordinara iesirea Craiovei din asociatia Ecodolj. Managementul integrat este un proiect cu finantare europeana al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestiunea Deseurilor Ecodolj, la care Primaria Craiova s-a afiliat in 2008.

La un moment dat, interesele partilor s-au despartit: Ecodolj vrea rampa de la Mofleni, care deserveste Craiova, pentru tot gunoiul din judet, Craiova vrea sa mute rampa, fiindca e prea aproape de oras si de raul Jiu. In plus, construirea celor doua statii in apropierea rampei ecologice de la Mofleni ar insemna ridicarea gradului de poluare din oras, din cauza sistemului de uscare anaeroba a deseurilor, dupa cum a apreciat si prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, prezent la sedinta de ieri a Consiliului Local Municipal. Primarul Craiovei considera ca ramanerea municipalitatii in Ecodolj ar bate practic in cuie locul rampei ecologice.

„Trebuie sa ne gandim bine ce facem acum, fiindca riscam o decizie care s-ar putea sa-i coste mult pe locuitorii orasului. Si masterplanul e o treaba delicata, e vorba de niste fonduri care vin in judet pentru realizarea unor obiective, dar sa ne gandim ca, daca acceptam acum sa ramanem in Ecodolj, aceasta groapa, ca tot o groapa e, nu va mai fi niciodata mutata“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon. Acesta a afirmat ca masterplanul a fost gandit prost de catre „neaveniti“ si „spagari“ si a lasat sa se inteleaga ca poarta catre Ecodolj ramane deschisa, daca raspunzatorii implicati vor regandi strategia de implementare a masterplanului, astfel incat Craiova sa nu fie afectata.

spot_img

Ultimele știri