Peste 30 de mii de puieti asteapta sa fie plantati la Ciorogarla

Asociatia Terra Ecologica, in colaborare cu Primaria Ciorogarla, deruleaza in prezent actiuni de impadurire pe suprafete cumuland 7,5 ha. Primele actiuni de plantare au inceput pe 1 si 2 decembrie. „Am primit foarte tarziu puietii de salcami, pe 30 noiembrie. Am adunat cam 20 de voluntari din Bucuresti si am plantat pentru inceput cam 200 de puieti”, a declarat pentru Green Report presedintele Terra Ecologica, Simona Cretu.

Potrivit Simonei Cretu, conditiile de lucru sunt dificile pentru ca oamenii primariei nu au pregatit terenurile pentru plantare, asa cum fusese intelegerea initiala. „Terenul este o fosta groapa de gunoi si este greu de crezut ca puietii vor supravietui. In plus, mi se parea normal ca si satenii din Darvari sa se implice si sa participe la impadurire avand in vedere ca ei sunt principalii beneficiari ai proiectului. Probabil si faptul ca vremea care a fost destul de rece in perioada asta a fost unul dintre factorii care au contribuit la slaba participare”, a spus Valentin Vlad, unul dintre voluntarii care au plantat puieti in satul Darvari din Ciorogarla.

Desi intelegerea initiala cu viceprimarul comunei a fost sa fie implicati in actiunile de plantare si localnici care primesc ajutor de la primarie, reprezentantii Terra Ecologica spun ca niciunul dintre acesti oameni nu a venit pana acum sa planteze puieti. „Primarul se teme ca nu va mai fi ales de catre oameni, daca ii pune la munca, asa sustine un angajat al primariei Ciorogarla”, ne-a mai spus presedintele Terra Ecologica.

Lipsa de organizare de la primarie este evidenta si cand vine vorba de unelte. „Mi s-a spus de fiecare data sa nu-mi fac griji pentru unelte, pentru ca gasim la primarie. De altfel, planul era ca localnicii care vin la plantat sa aduca si cazmale”, ne povesteste Simona Cretu, coordonatoarea acestui proiect. „Cand au ajuns puietii, am costatat ca uneltele primariei sunt cazmale fara cozi. Am imprumutat zece cazmale de la Administratia de Lacuri si Parcuri si alte zece unelte sunt achizitionate de Asociatia Terra Ecologica.”

"Acest proiect a fost derulat, pana acum, fara niciun fel de finantare. Pentru ca nu ne putem baza pe voluntari si pe localnici, asa cum era planul initial, va trebui sa platim oameni care sa planteze puieti. Facem cu aceasta ocazie un apel catre iubitorii naturii sa ne sprijine financiar proiectul”, a declarat Simona Cretu.

Pentru mai multe detalii despre asociatia Terra Ecologica, intrati pe site-ul www.terraecologica.trei.ro.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri