Peste 1.000 de alergători au trecut linia de finish la Crosul Pădurii 2015

Peste 1.000 de participanți au alergat în weekendul trecut pentru a susține împădurirea terenurilor degradate din sudul țării, prin programul Pădurea Copiilor. A șaptea ediție a Crosului Pădurii a strâns alergători entuziaști la start în ciuda vremii neprietenoase. 

DSC_4533 (Large)

Cea de a șaptea ediție a Crosului Pădurii, organizat de ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, a avut loc în Parcul Tineretului, unde aproximativ 700 de alergători amatori și profesioniști și 300 de copii din totalul de 1.350 de înscriși au trecut linia de finish la cele 4 curse ale competiției: cursele de 5 și 10 km, cursa de 15 km Kaufland și cursele Copiilor (500m și 1.000m). Cei peste 1.000 de participanți au contribuit prin alergare la împădurirea României prin programul Pădurea copiilor: câte un puiet plantat și îngrijit pentru fiecare nou-născut din România.

„Prin Pădurea copiilor, ne-am propus încă de la începuturile proiectului să rezolvăm două probleme dificile: lipsa de păduri din zona de câmpie și refacerea terenurilor degradate. Am fost fericiți să aflăm că prin evenimentele de alergare, sunt oameni care vor să ne susțină! Astfel, prin achitarea taxei la cursele Crosului Pădurii, fiecare participant a devenit un donator pentru pădurile propriilor copii!”, spune Teodora Pălărie, coordonatorul programului de împăduriri, Pădurea Copiilor, și coordonator eveniment Crosul Pădurii.

Atmosfera și atitudinea participanților, organizatorilor, voluntarilor și sponsorilor a fost în ton cu deviza ediției din acest an, „Aleargă și zâmbește!”, cu toate că vremea a fost ploioasă și mohorâtă.

DSC_4695 (Large)

DSC_4891 (Large)

DSC_4732 (Large)

Ziua a mai fost înseninată de un eveniment special: cu sprijinul echipei de organizare, un tânăr îndrăgostit și-a cerut în căsătorie iubita, chiar înainte de finalul cursei de 5 kilometri. Ea a răspuns „DA”, apoi au trecut împreună linia de sosire.

În ultimii 100 de ani, România a pierdut jumătate din suprafața împădurită. Zona cea mai grav afectată, vulnerabilă la schimbările climatice, e sudul țării. În Călărași și Teleorman, două dintre cele mai slab împădurite județe, Organizația ViitorPlus desfășoară de opt ani programul Pădurea copiilor. Început în 2007 sub îndemnul „Adoptă un copac!”, programul a contribuit până în prezent la realizarea a peste 37 de hectare de pădure (prin plantarea a peste 235.000 de puieți) pe terenuri degradate, în județele slab împădurite din sudul României.

Într-un spirit educativ, pentru înscriere, copiii au fost invitați să aducă o taxă simbolică de minim 2 kilograme de maculatură și 2 doze de aluminiu, să înțeleagă astfel importanța și necesitatea colectării selective și a reciclării deșeurilor, de dragul mediului în care trăiesc.

Ediția 2015 a Crosului Pădurii a fost susținută de Telekom România, prin campania Mișcarea face bine powered by Dolce Sport.

 

Mai citește și:

Înscrierile deschise la Crosul Pădurii, competiția care împădurește sudul țării

Crosul Padurii strange fonduri pentru programul “Adopta un copac!”

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri