Economie de 1.300 kilowati la Palatul Parlamentului de Earth Hour

Palatul Parlamentului a economisit aproximativ 1.300 kilowati cu ocazia evenimentului Earth Hour, adica in jur de 400 de euro, datorita sistarii temporare a iluminatului si a aparatelor electrice neesentiale.

La fel ca in 2009, Palatul Parlamentului s-a numarat printre obiectivele importante ale tarii care s-au alaturat campaniei ce incurajeaza oamenii sa nu faca risipa de energi. Sambata seara, de la 20:30, sediul Parlamentului, alaturi de Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National, Muzeul National de Arta si zeci de sedii de companii, s-au cufundat in intuneric timp de o ora.

„Zilnic Camera Deputatilor ‘stinge lumina’ o ora, prin intermediul unor scenarii prestabilite de iluminare a imobilului. Politica de economisire a energiei din Palatul Parlamentului produce anual economii echivalente cu consumul pe un an al unui intreg cartier bucurestean”, a explicat pentru Green Report Alexandru Tanase, director al Directiei Tehnice a Palatului Parlamentului.

Parlamentul economiseste aproximativ 4.200.000 kw pe an, ceea ce reprezinta aproximativ 730.000 euro‚ dupa aderarea, in 2006, la programul "NewGreenlight ‐ Intelligent Energy" al Comisiei Europene, pentru economisire a energiei electrice. Camera Deputatilor a initiat si proiectul „Parlamentul Romaniei – O cladire verde” prin Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic pentru reducerea treptata a amprentei de cabon a constructiei.

Cele 20 de institutii gazduite de Palatul Parlamentului, intre care Curtea Constitutionala, Consiliul Legislativ, MNACR, Senat si Camera Deputatilor, consuma anual 14 milioane de kilowati energie electrica, respectiv 20.603 gicacalorii energie termica.

In anul 2008, Camera Deputatilor a fost desemnata la nivel european drept "Winner of the Annual GreenLight Award", pentru setul de masuri implementate in scopul economisirii energiei.

Earth Hour si-a indeplinit obiectivul

Potrivit organizatorilor evenimentului Earth Hour – asociatia WWF – campania globala Earth Hour si-a atins obiectivul la noi in tara. Scopul ei a fost unul simbolic, de a incuraja oamenii sa nu faca risipa de energie electrica, nu acela de a economisi energie intr-o ora, au explicat cei de la WWF.

Pe 27 martie, Romania s-a aflat pe harta tarilor care au participat la cea mai mare campanie de mediu din istorie, Earth Hour. 37 de orase au participat in mod oficial la campania globala, contribuind la succesul campaniei internationale.

spot_img

Ultimele știri