Mai multe baruri si cafenele din Bucuresti vor implementa sistemul de colectare selectiva a deseurilor, in cadrul unui proiect demarat de Asociatia Young Professionals Club (YPC), cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucuresti si al companiei Remat.
Proiectului “Linked to Green” urmareste incurajarea colectarii selective a deseurilor de ambalaje in locatiile HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) si va implementa si monitoriza aceste activitati in 21 de locatii pe o perioada initiala de 4 luni. Pentru implementare, proiectul a fost finantat de Ambasada SUA cu 18.000 de dolari, urmand ca recipientele de colectare din baruri sa fie asigurate de compania Remat.
”In acest sistem se genereaza cantitati de deseuri pe toate fluxurile de materiale – sticla, mase plastice, hartie, carton, lemn. Pe aceste segmente, Romania trebuie sa atinga niste obiective asumate, din ce in ce mai mari pana in 2013”, a declarat directorul general Ecorom, Sorin Popescu. El a precizat ca in anul 2009, Ecorom a colectat 650.000 de tone de ambalaje, provenite de la peste 150.000 de companii.
Potrivit presedintelui YPC, Dragos Barbalata, in urma participarii la proiect, locatiile HoReCa vor primi calificativul Linked to Green, ceea ce va populariza conceptul si la nivelul clientilor locatiilor participante. ”Pentru moment, in faza pilot a proiectului sunt inscrise 21 de locatii, dar daca lucrurile vor merge bine, vom putea prelungi programul si dorim sa il extindem la nivel national”, a declarat presedintele YPC.
Locatiile unde se implementeaza colectarea selectiva:
Arcade Cafe
Cafe Deko
Ceainariile Rendez Vous (trei locatii)
Clubul Taranului Roman
Coyote Cafe
Curtea Berarilor
Embassy
Goblin
Green Hours
Laptaria lui Enache
Restaurant Talia (doua locatii)
Restaurant Livada cu Ciresi
Restaurant Riviera
Studio Martin
Suburbia
Tephra
Trafalgar
You Cafe
Text de Raluca Petrescu
Foto: metropotam.ro, Green Report