Cel mai mare pasaj peste o șosea, pentru vietățile sălbatice, va fi construit lângă Los Angeles

Până în 2023, la nord-vest de Los Angeles va fi construit un pasaj lat de 50 de metri, peste 10 benzi a unei autostrăzi, pentru vietățile sălbatice. Scopul este de a salva leii de munte de la dispariție.

Foto: captură video Rcdsmm

Ecoductul va conecta diferite părți ale lanțului muntos Santa Monica și va costa 87 de milioane de dolari, din care 13,4 milioane de dolari din donații private. Oamenii de știință de la National Park Service fac cercetări de aproape 20 de ani în zonă, pentru a găsi o soluție pentru vietățile sălbatice al căror teritoriu a fost limitat, dar discuțiile despre un tunel sau un pod au apărut abia acum 10 ani.

Imaginile din GPS au arătat că animalele sunt izolate în zone mici, incapabile să migreze și să se reproducă.

„Segmentarea afectează atât animalele mari, cât și pe cele mici. De la șopârle și păsări, până la lei de munte”, a spus Beth Pratt, de la National Wildlife Federation, pentru The Guardian.

Până la urmă, cercetătorii au decis că cel mai potrivit ar fi un pasaj lat de 50 de metri, peste 10 benzi a autostrăzii 101, acoperit cu copaci și cu arbuști, astfel încât trecerea dintr-o parte în alta, pentru animale, să fie cât mai naturală posibil.

„Știința ne-a arătat că pasajul e cea mai bună variantă. Dacă am face un tunel, unele animale l-ar folosi, altele, nu. Am căutat cea mai bună soluție, astfel încât toate vietățile sălbatice să-l poată folosi”, a explicat Pratt.

Leii de munte au cel mai mult de suferit, a spus aceasta, pentru că nu pot socializa pentru împerechere. Un studiu publicat anul acesta a atras atenția că leii de munte din sudul Californiei sunt în pericol să dispară în următorii 50 de ani dacă diversitatea lor genetică nu va fi crescută.

Leoaică de munte. Foto: National Park Service

„Acest animal este deosebit de iubit în California”, a mai spus Pratt.

Potrivit acesteia, California este singurul stat din SUA care nu permite uciderea leilor de munte pentru vânat sportiv.

Proiectul a captat atenția tuturor, pe tot teritoriul Statelor Unite, până în Hong Kong. Leonardo DiCaprio se numără printre susținători. În perioada de analizare publică a ideii, au existat 9.000 de comentarii pozitive și doar 15 negative.

Los Angeles are 4 milioane de locuitori, iar 300.000 de mașini trec în fiecare zi prin bucata de autostradă unde va fi construit ecoductul.

„Dacă LA poate face asta, ar putea funcționa oriunde în lume.  Chiar și într-un oraș uriaș, putem face o casă pentru leii de munte”, a mai zis Pratt.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri