Parti de animale aflate pe cale de disparitie, folosite pentru momelile de peste, in Finlanda

Ce poate fi mai rau decat a cumpara si a vinde fragmente din specii de animale aflate pe cale de disparitie? Poate folosirea acestora pe post de momeala pentru a captura si ucide mai multe animale. Autoritatile finlandeze au demarat o ancheta la mai multe magazine de scule de pescuit in urma unor suspiciuni ca au pus in vanzare momeli confectionate din animale pe cale de disparitie – blana de urs polar si pene de la papagali si fazani protejati de lege.

Potrivit publicatiei Helsingin Sanomat, se crede ca parti din animale aflate pe cale de disparitie, cum ar fi ursul polar, bibilica salbatica, precum si alte varietati de alte pasari, au fost folosite la confectionarea de momeli de peste comercializate in magazinele de profil din Finlanda.

Serviciul vamal finlandez suspecteaza ca o cantitate impresionanta de parti apartinand animalelor pe cale de disparitie au ajuns sa fie scoase la vanzare de magazinele traditionale si online din Finlanda. Astfel, autoritatile au anuntat, marti, ca investigheaza o retea criminala care se ocupa cu vanzarea ilegala de parti animale – par si pene – folosite pentru obtinerea de momeli de pescuit tip „musca“.

„Am gasit cateva sute de gaturi de bibilici salbatice (n.r. – pasare aflata pe lista speciilor de animale pe cale de disparitie, originara din India)“, a declarat Seppo Makitalo, coordonatorul anchetei desfasurate de biroul vamal.

„Cand vorbim de parti de animale, este dificil sa dam cifre exacte pentru ca, de exemplu, pieile au fost taiate in parti mai mici“, a explicat Makitalo gravitatea fenomenului.

Anchetatorii cred ca dealeri cumpara partile de animale de la magazine online din India, insa multi dintre pescarii care au achizitionat momeli nu erau constienti de provenienta lor.

Inca nu este stabilit daca blana sau penele apartinand animalelor pe cale de disparitie sunt de o calitate superioara celor apartinand speciilor care nu amenintate cu extinctia.

Sursa foto: tree-hugger.com

Bogdan Tupilat

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri