Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Parlamentul European trebuie sa negocieze de pe o pozitie de forta reforma PAC

Parlamentul European (PE) trebuie sa negocieze de pe o pozitie de forta cu Consiliul UE si Comisia Europeana (CE), dupa votul de miercuri din plenul PE de la Strasbourg, in urma caruia a fost stabilit mandatul de negociere al legislativului comunitar in ceea ce priveste reforma Politicii Agricole Comune (PAC), considera eurodeputatul Daciana Sarbu, citata de Agerpres.

Categoric, trebuie sa sustinem pozitia PE, pentru ca mai mult decat pozitia parlamentului nu cred ca putem obtine. Si am obtinut cresterea subventiilor, sigur nu la nivelul tuturor tarilor care sunt de la inceput in UE, am obtinut plafonarea la o suma acceptabila si, la fel, trebuie sa o sustinem in Consiliu, sprijinul pentru tinerii agricultori si pentru micii fermieri, usurarea procedurilor prin care acestia aplica pentru sprijin la fondurile Uniunii”, a declarat Daciana Sarbu.

Ea a adaugat ca, in mare masura, amendamentele de interes pentru Romania au fost adoptate in urma votului si si-a exprimat convingerea ca Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, va sustine “in mare parte” ce au votat eurodeputatii.

Sigur ca subventiile vor fi mai mari raportat la ce am primit pana acum, dar nu cat am cerut si nu la nivelul altor state din UE, desi s-a cerut cumva egalizarea pentru a nu mai exista diferente intre tari si pentru a recupera din timpul pierdut de tarile intrate mai tarziu”, a mai spus europarlamentarul PSD.

Plenul Parlamentului European a votat miercui mandatul de negociere al PE pentru noua Reforma a Politicii Agricole Comune.

Propunerea CE de Reforma a PAC dupa 2013 si-a propus obiective ambitioase, si anume sa asigure competitivitate si sustenabilitate agriculturii, sa asigure mai multa echitate in distribuirea subventiilor si sa mentina activitatile agricole in toate regiunile.

Din pacate, Consiliul European a decis reducerea cu aproximativ 12% a bugetului dedicat agriculturii si dezvoltarii rurale pentru perioada  2014-2020.

spot_img

Ultimele știri