Adevarul: Efectul ascuns al plasticului: copiii devin agresivi

Ecologistii blameaza folosirea plasticului pe motiv ca, gestionat necorespunzator, polueaza mediul inconjurator pentru sute de ani.

Copiii devin hiperactivi din cauza unei substante chimice din obiectele plastice

Ca si cum aceasta nu ar fi fost de-ajuns, cercetatorii au mai descoperit un „pacat“ al acestui material extrem de utilizat in societatea de astazi. Multe dintre obiectele fabricate din plastic contin substanta bisfenol A.

Expunerea la substanta chimica ar crea probleme de comportament printre copii. Femeile insarcinate expuse la bisfenol A pot da nastere unor copii cu un comportament hiperactiv si agresiv, potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Carolina de Nord. Acestia au masurat cantitatea de substanta prezenta in urina femeilor gravide pentru a afla in ce masura fatul a intrat si el in contact cu bisfenol A.

La ceva vreme, s-a constatat ca femeile respective au nascut fetite cu un comportament mai agresiv decat in mod normal. Substanta este prezenta in foarte multe obiecte plastice, printre care si in sticlele pentru apa. Rolul substantei este de a oferi rezistenta materialului plastic.

Canada a interzis biberoanele cu bisfenol A

Utilizarea bisfenolului A la fabricarea biberoanelor a fost interzisa anul trecut in Canada. Masura a fost luata pentru a feri bebelusii de efectele nocive ale acestei substante chimice. Specialistii recomanda reducerea expunerii la bisfenol A prin adoptarea unor solutii alternative, cum ar fi recipientele din sticla sau din inox pentru pastrarea mancarii.

Acesta este primul studiu care stabileste o legatura intre expunerea la bisfenol A in viata intrauterina si comportamentul ulterior al copiilor.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri