Câtă energie ar economisi gospodăriile din România dacă nu ar consuma curent timp de o oră

Energia electrică pe care toate gospodăriile din România ar putea să o economisească în timpul Orei Pământului este îndeajuns pentru a ține un bec economic LED aprins timp de 32.000 de ani, potrivit estimărilor E.ON România.

ora pământului
foto: worldwildlife.org

Tot într-o oră cu zero consum energetic, gospodăriile ar putea economisi 1,4 milioane de kw-oră de energie. Potrivit altei estimări a E.ON, în atmosferă ar ajunge cu aproximativ 400 de tone de emisii de CO2 mai puțin. În același timp, energia economisită ar putea asigura consumul de electricitate al unui spital regional pentru un an. Totodată, cu aceleași resurse ar putea fi asigurat iluminatul public timp de trei luni pentru un oraș precum Galați, cu 300.000 de locuitori. Acestea sunt estimările E.ON România, transmise cu ocazia Orei Pământului. Evenimentul se sărbătorește mâine, 25 martie, și, timp de o oră, milioane de oameni din întreaga lume vor stinge simbolic lumina, pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice cauzate de poluare.

„Ora Pământului este un gest simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze ce rol important avem în protejarea mediului. Sunt lucruri pe care le putem influența în mod semnificativ prin schimbarea comportamentului nostru, folosind energia în mod eficient”, a declarat Dan Morari, director general al E.ON Energie România.

 

Potrivit E.On, un bec clasic de 100 KWh consumă anual 100 W. Din această cantitate, doar 6% este transformată în lumină, în timp ce restul de 94% se pierde. E.On recomandă trecerea la iluminatul cu LED-uri, care consumă 20% din energia pe care o folosește un bec clasic.

În București, WWF organizează un eveniment în Parcul Izvor, în zona alveolei dinspre Bulevardul Națiunile Unite, sâmbătă, pe 25 martie 2017, începând cu ora 17:00. Acolo vor avea loc activități pentru copii, prin care aceștia pot învăța despre natură.

spot_img

Ultimele știri