Omul este mai periculos decat incalzirea globala

Cea mai mare amenintare a vietii marine nu este incalzirea globala, ci pescuitul excesiv si nevoia tot mai mare de apa a omenirii, avertizeaza expertii, citati de Daily Telegraph. Un studiu ce cuprinde expertize a peste 100 dintre cei mai buni ecologisti din domeniul acvatic a cercetat toate lacurile, raurile, apele tropicale, marile si oceanele lumii.

Conditia oceanelor lumii a fost recent principalul motiv de ingrijorare din cauza faptului ca acestea sunt tot mai afectate de incalzirea globala. Insa, cercetarile conduse de profesorul Nicholas Polunin de la Universitatea Newcastle, din Marea Britanie, arata ca impactul omului asupra vietii acvatice face ravagii inainte ca incalzirea globala sa isi intre in drepturi.

"In toate cele 21 de ecosisteme acvatice diferite pe care le-am studiat, activitatile directe ale oamenilor au depasit efectele schimbarilor climatice si continua sa le depaseasca", a spus acesta. "Acest lucru nu inseamna ca incalzirea globala nu isi arata coltii", a adaugat Polunin. "Insa excesul de pesti omorati prin pescuire si secarea incontrolabila a raurilor pentru nevoile oamenilor sunt doua dintre cele mai bune exemple de afectare a ecosistemelor acvatice din cauza activitatilor oamenilor", spune profesorul.

Nicholas Polunin cere expertilor stiintifici sa priveasca efectele incalzirii globale in paralel cu cele cauzate de omenire. Acesta spune ca este nevoie de reguli stricte pentru oameni pentru ca apa sa nu mai fie consumata in exces si pestii sa nu mai fie omorati fara limite.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri