Ofensiva eco in PMB

Gunoiul se colecteaza selectiv in institutiile subordonate Primariei Municipiului Bucuresti si Consiliului General. Pentru colectarea selectiva a deseurilor recuperabile, hartie si plastic, Asociatia Ecorom Ambalaje a amplasat 50 de puncte in sediul Primariei Generale si, pana la sfarsitul lunii aprilie, va amenaja alte cateva sute in institutiile subordonate. De asemenea, au fost amplasate containere pentru colectare selectiva, in exteriorul institutiilor.

„Domnul primar spunea despre puterea exemplului, drept dovada a vrut sa inceapa sa dea un exemplu in primul rand cu primaria“, spune Mugurel Radulescu, presedintele Ecorom Ambalaje.

Pentru colectarea si reciclarea becurilor si a neoanelor din institutie, Primaria Municipiului Bucuresti a incheiat un contract cu Asociatia Recolamp.

„Colectarea selectiva si reciclarea deseurilor uzate in Primaria Capitalei vizeaza nu numai reducerea consumului, dar si transmiterea unui mesaj educational catre cetateni“, a declarat Sorin Oprescu. Masurile au fost luate in urma dispozitiei nr. 424 din 23.03.2009. „Ideea de baza este aceea de a obisnui lumea cu o selectivitate in privinta strangerii deseurilor. Cred ca este un lucru bun, mai ales catoata lumea civilizata procedeaza la fel“, adauga Sorin Oprescu.

Toti angajatii primariei au primit brosuri informative, cu eco-sfaturi. Cateva dintre acestea vizeaza reducerea consumului de energie, prin inchiderea monitoarelor la sfarsitul programului, folosirea hartiei fata-verso pentru printare, stocarea on-line a informatiilor, dar si stingerea luminii cand angajatul lipseste mai mult de 15 minute din birou.

„Este foarte important ca aici, unde ne petrecem cel putin opt ore pe zi, sa invatam cum sa colectam selectiv deseurile si cum sa protejam mediul inconjurator“, marturiseste Manuela, angajat al primariei.

Presedinta Asociatiei Green Revolution, Raluca Fiser, declara: „Este o campanie de educare interna, in cadrul administratiei locale. Speram insa ca angajatii primariei sa duca mesajul mai departe, acasa, in comunitate“.

Prin inverzirea Primariei Generale se vizeaza si reducerea consumului de resurse: apa, energie si hartie. Actiunea face parte din campania „Capitala creste Verde“, realizata de Primaria Municipiului Bucuresti in parteneriat cu Asociatia Green Revolution.
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri