Barca lui Zoe. Românii pot vedea, cu ochelari VR, imagini filmate sub apă

Barca lui Zoe, care a oferit în vară activități de snorkeling și scuba diving gratuite, în schimbul unui sac de deșeuri, le va arăta românilor, cu ajutorul ochelarilor VR, imagini filmate sub apă. Primele opriri sunt la Timișoara, apoi urmează București, Suceava, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Constanța și Satu Mare.

A fost descoperită o pădure virgină de corali în apropierea Siciliei

Joi, pe 30 ianuarie, de la ora 18.00, Barca lui Zoe participă la evenimentul Noaptea Ideilor din Mediateca Institutului Francez Timișoara pentru a dezbate ce înseamnă să fii viu în epoca urgenței climatice.

Această inițiativă, organizată simultan în alte peste 100 de orașe din lume, abordează subiecte actuale precum echilibrele ecologice și relația om-natură. „Care este locul nostru în lumea vie?” și „În ce fel faptul de a fi viu ne obligă să trecem la acțiune” sunt întrebări care invită la o discuție liberă pe tema responsabilității de a acționa și a-ți lua angajamente față de mediu.

Cu această ocazie, Barca lui Zoe va împărtăși din experiența sa în lumea subacvatică și va ilustra impactul pe care îl avem asupra naturii printr-o serie de activități practice și interactive. Cu ajutorul ochelarilor VR, participanții vor avea acces pentru prima dată la imagini filmate pe sub apă, „ce ilustrează bogăția și mirajul lumii subacvatice”, după care va urma introducerea echipamentului necesar și un instructaj cu privire la modul de a-l folosi.

Barca lui Zoe va continua prezentarea din cadrul Institutului Francez cu o serie de vizite în trei școli din Timișoara: Școala Gimnazială “Eftimie Murgu” Lugoj, Liceul Teologic  “Sf. Antim Ivireanul” și Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, unde va discuta cu peste 150 elevi despre același subiect.

„Copiii de azi sunt adulții de mâine, așa că ne îndreptăm atenția asupra lor pentru a-i ajuta să conștientizeze la momentul potrivit ce rol joacă în mediul în care se află. Firea lor curioasă îi predispune către inovație și experimentare și îmi doresc să le creez un context cu stimuli diferiți, care să le ofere o experiență memorabilă. Prin ecologia practică și surpriza subacvatică pe care le-am pregătit-o, îmi doresc să înțeleagă motivele pentru care e nevoie să fim responsabili cu resturile care rămân după consum. În plus, sporturile subacvatice sunt o necunoscută pentru mulți, dar vin cu beneficii semnificative pentru minte și corp, și vreau să le povestesc mai multe despre asta”, a transmis Zoe.

După Timișoara, Barca lui Zoe se va opri în alte orașe-cheie din țară, inclusiv București, Suceava, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Constanța și Satu Mare, participând fie la discuții libere, fie la ore din programul Școala Altfel, desfășurat până în mai anul acesta. Până acum, 5.000 de elevi s-au înscris la activitatea propusă din cadrul Școlii Altfel.

Între 15 iulie și 15 septembrie, Barca lui Zoe a organizat o activitate în cadrul căreia 1.000 de persoane au testat gratuit, pe litoralul românesc, snorkeling și scuba diving. Condiția a fost ca participanții să dea la schimb un sac de deșeuri colectate de pe plajă.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri