Obiectiv Romstal: 25% mai multe produse eco-sustenabile în portofoliu până în 2025

Romstal a anunțat în raportul său de sustenabilitate că până în 2025 vizează o creștere cu 25% a portofoliului de produse eco-sustenabile. Compania a avut cu 30% mai multe produse sustenabile în stoc în 2020, comparativ cu 2018, iar până în 2025.

Printre angajamentele asumate de Romstal până în 2025, se numără și reducerea cu 30% a consumului de gaze naturale și cu 25% a consumului de energie electrică din rețea. Compania vizează, de asemenea,  creșterea consumului de energie din surse regenerabile proprii cu 80% și reducerea consumului energetic total per mp de clădire Romstal cu 20%. Totodată, până în 2025, Romstal are în plan atingerea pragului de zero deșeuri trimise la groapa de gunoi (Zero Waste to Landfill).

Printre rezultatele evidențiate în raport se numără scăderea cu 20% a consumului de energie electrică din rețea și creșterea cu aproape 70% a cantității de energie regenerabilă pro­dusă în sisteme cu panouri fotovoltaice și cu peste 99% a consumului de energie verde, livrată în rețea.

În 2020, Romstal a redus cu 29,2% emisiile rezultate din consumul de gaze naturale și cu 20,49% pe cele rezultate de consumul de energie electrică din rețea, iar 609 tone de deșeuri (hârtie/ carton, lemn, plastic, echipamente electrice și electronice, feroase și neferoase, inclusiv ambalaje) au fost trimise spre reciclare. Grupul deține 29 de centrale fotovoltaice, dintre care 8 au fost puse în funcțiune în 2020, iar alte 6 sunt în curs de proiectare, urmând să devină funcționale în perioada 2021–2022.

În plus, pentru optimizarea transportului şi înlocuirea flotei auto poluante, compania a investit, în 2020, peste 1,1 milioane euro pentru  înnoirea parcului auto, iar 37 de stații de încărcare pentru mașini electrice sunt puse la dispoziția angajaților, clienților și partenerilor în 30 dintre cele 56 de filiale Romstal.

Pentru utilizarea eficientă a apei, în 2020, compania a instalat dispozitive speciale pe toate bateriile din sediul său central și din depozite, ceea ce reduce consumul cu până la 50%, iar bateriile cu robineți din sediul central au fost înlocuite cu baterii cu fotocelulă, care permit economisirea apei cu până la 60%.

În afara sistemului destinat deşeurilor de ambalaje, Romstal a dezvoltat un sistem intern de colectare separată a deşeurilor reciclabile generate din activitatea proprie, buy back sau aduse de către angajaţi, pe mai multe tipuri de deşeuri, iar în contextul COVID-19, din noiembrie anul trecut, în toate magazinele, depozitele și sediile Romstal au fost amplasate containere speciale pentru colectarea separată a măștilor și mănușilor folosite.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri