O padure peste o groapa de gunoi

Asociatia de mediu Terra Ecologica, impreuna cu mai multi voluntari, a reusit sa planteze 5.000 de puieti de salcam peste o groapa de gunoi din satul Darvari. Terenul are o suprafata de un hectar si a fost pus la dispozitie de Primaria Ciorogarla.

"Avem speranta ca doar prin mobilizarea voluntarilor, a autoritatilor locale si a unor companii-finatatoare, vom putea derula actiuni de amploare care sa reduca poluarea din capitala si de pe autostrada", a declarat pentru Green Report presedintele asociatiei Terra Ecologica, Simona Cretu.

Potrivit reprezentantilor Terra Ecologica, bucurestenii sunt foarte ingrijorati de lipsa spatiilor verzi din capitala si din imprejurimi, motiv pentru care isi doresc sa se implice si sa planteze cati mai multi copaci. "Cand le pui in mana o cazma si puieti, oamenii muncesc cu multa insufletire si voie buna", povesteste Cezar Parthenie, voluntar si student la Universitatea de Ecologie.

"Am fost impresionat ca oamenii au raspuns apelului nostru, chiar daca vremea a fost foarte nefavorabila. Sunt convins ca atunci cand vremea ne va permite sa mai plantam, mai multi oameni se vor mobiliza" sustine Alin Cretu, vicepresedinte al asociatiei Terra Ecologica.

Acesta adauga ca au mai ramas 32.000de salcami, pusi la pastrare cu radacinile in pamant ca sa reziste pana la primavara, iar urmatoarea locatie in care vor planta salcamii va fi un teren peste o alta groapa de gunoi din comuna Ciorogarla, aproape de autostrada Bucuresti- Pitesti.

Simona Cretu sustine ca va putea continua aceste actiuni de impadurire doar daca va primi sprijin finaciar: "Am facut toate demersurile pentru impadurirea a 7,5 ha de terenuri degradate, fara nici un fel de finantare. Facem un apel catre sponsori sa ni se alature in acest demers de plantare a unor paduri in Ciorogarla".
Pe 29 noiembrie Asociatia Terra Ecologica a primit de la Romsilva 37000 de puieti de salcam, care urmeaza sa fie plantati pe 7,5 ha de teren, suprafete puse la dispozitia voluntarilor de catre Primaria Ciorogarla.

Foto: Terra Ecologica

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri