O noua tehnologie de control a sistemului de iluminat public, implementata la Brasov

Orasul Brasov din Romania va desfasura in urmatorii trei ani o tehnologie de control a energiei Echelon, pentru sistemele de iluminat publice, a anuntat compania americana.

Decizia vine dupa testarea tehnologiei, timp de un an, intr-un cartier, test care a generat reduceri ale facturilor energiei electrice cu 28% si de 40% a costurilor de intretinere. Brasovul a obtint de asemenea mai mult control asupra iluminatului stradal si a castigat posibilitatea de a distribui eficient energia catre alte aplicatii din sistem.

Partenerul roman al Echelon, Flashnet, a construit sistemul inteliLIGHT prin combinarea elementelor Echelon cu software Flashnet. Sistemul integrat transforma reteaua de iluminat stradal a orasului intr-o retea de control a energiei multifunctionala.

”Nu puteam fi mai multumiti cu rezultatele rapide care au venit din noul sistem stradal de iluminare”, a declarat Miklos Gantz, viceprimarul Brasovului. ”Ne-am redus costurile cu energia cu circa 30% fara sa schimbam becurile existente. Bazat pe acest succes, planul nostru pentru urmatorii trei ani consta in aplicarea acestei solutii pentru intreg sistemul de iluminat stradal din Brasov, care include 18.000 de iluminatoare”, a mai declarat reprezentatul Primariei locale.

Software-ul sistemului ofera Brasovului un control individual si feedback de la iluminatoare. Orasul poate de asemenea sa foloseasca sistemul de iluminat stradal pentru a furniza energie ziua si noaptea unor diferite aplicatii – fara a adauga noi conexiuni. Aditional, solutia Echelon permite viitoare functionalitati, incluzand notificari la distanta, alarme si monitorizare in timp real a energiei folosite pentru iluminarea stradala.

In luna octombrie 2010, Flashnet a lansat oficial sistemul de telegestiune a iluminatului public inteliLIGHT, printr-o demonstratie practica pe strada Apollo din Brasov.

Normal
0

21

false
false
false

RO
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Sistemul ofera flexibilitate maxima prin controlul de la distanta, in timp real, al retelei de iluminat public, fara a mai fi necesara intreruperea alimentarii cu energie electrica in afara orelor de functionare. Astfel, se poate comanda aprinderea/stingerea de la distanta a punctelor de iluminat si reglarea intensitatii luminii prin programare automata.

Cosmin Zaharia

Foto: flickr.com

 

spot_img

Ultimele știri