Oragnizația Greenpeace a criticat compania Nestle pentru că nu ia destule măsuri de reducere a plasticului de unică folosință. Nestle este unul dintre cei mai mari poluatori cu plastic la nivel global.
Jennifer Morgan, director executiv Greenpeace International, a declarat pentru Reuters că Nestle ar trebui să stabilească o țintă pentru reducerea ambalajelor de unică folosință și să investească în alternative pentru reutilizare și reumplere.
„Nestle este un contribuitor major la criza plasticului și problema ecologică pe care o vedem acum.”
Coca-Cola, PepsiCo și Nestle sunt cei mai mari producători de deșeuri din plastic ai lumii, conform unui raport realizat anul trecut de Greenpeace și Break Free From Plastic.
Conform lui Duncan Pollard, director al departamentului de sustenabilitate Nestle, compania este de acord privind nevoia de a reduce utilizarea plasticului. El a declarat pentru Reuters că este prea devreme pentru a spune că utilizarea plasticului a atins apogeul.
„Trebuie să ne asigurăm că noile soluții de ambalare sunt sigure și că sunt acceptate de către consumatori.”
Nestle a anunțat că va elimina plasticele din ambalaje care sunt nereciclabile sau greu de reciclat pentru toate produsele sale între 2020 și 2025 și va promova materialele compostabile și biodegradabile. Greenpeace a criticat angajamentul pentru lipsa de transparență, a țintelor clare și a investițiilor semnificative.
Nestle a fost suspendată din organismul pentru industria sustenabilă a uleiului de palmier
Jennifer Morgan a explicat că substituirea materialelor este o falsă soluție, iar impactul va fi resimțit de pădurile și terenurile agricole ale lumii.
Pollard a declarat că nu este îngrijorat cu privire la defrișări și crede că tranziția la hârtie va ajuta la combaterea schimbărilor climatice.
Activiștii de la Greenpeace Elveția au protestat miercuri în fața sediului central Nestle din Vevey, precum și în Filipine, Germania, Kenya și Slovenia.
Luna trecută, Parlamentul European a votat interzicerea a 10 produse din plastic de unică folosință începând cu 2021.