Ateliere Fara Frontiere doneaza ONG-urilor calculatoare reconditionate 

ONG-urile care au nevoie de calculatoare pentru a derula proiecte educationale sau de integrare sociala pot aplica pana la 1 martie la programul ”Assoclic”, initiat de Asociatia ”Ateliere Fara Frontiere”.

In cadrul lui, asociatia va dona 800 de calculatoare reconditionate catre 140 de ONG-uri, care dezvolta proiecte educationale sau de integrare sociala a persoanelor defavorizate, potrivit Responsabilitate sociala.ro.

Calculatoarele vor fi oferite pe baza unui concurs de proiecte, in doua etape: ianuarie – mai si septembrie – decembrie. 

Programul se afla la a cincea editie, iar inscrierile in prima etapa se fac pana la 10 martie. Asociatiile interesate trebuie sa completeze si sa trimita catre organizatori un dosar de candidatura, care sa contina o descriere a proiectului pentru care au nevoie de calculatoare.  

Criteriile de eligibilitate, dosarul de candidatura si detalii suplimentare despre concurs sunt disponibile pe site-ul proiectului si pe pagina de Facebook. 

O adoua viata pentru calculatoare

Ateliere Fara Frontiere colecteaza calculatoare de la companii care nu mai au nevoie de ele. Acestea sunt apoi reconditionate de angajatii atelierului, respectiv persoane aflate in dificultate, pe care asociatia le ajuta sa se integreze socio-profesional. 

Calculatoarele care vor fi oferite in cadrul ASSOCLIC provin de la donatori precum: BRD, Dacia, GDF Suez, Siveco, Apanova, DHL, Petrom, ING Asigurari, Gecad, Hachette, Danone, Groupama, Ager Press, Ambasada Canadei, IPSO, McCann PR, Cora, Schlumberger sau Timken. 
 
Costurile de functionare ale atelierului si cele pentru reconditionarea calculatoarelor sunt acoperite, in 2011, de urmatorii parteneri financiari: BRD, Carrefour, Apanova, GDF Suez, Lafarge, The Body Shop, United Way, Fondul Social European, Fondation Blancmesnil, Fundatia ACCOR, Fundatia Veolia.

Voluntariat pentru societate

Bazele organizatiei Ateliere Fara Frontiere au fost puse de Raluca Gheorlan. Dupa ce s-a intors din Franta, unde si-a terminat studiile si a invatat sa faca voluntariat pentru societate, tanara si-a propus sa integreze socio-profesional persoane aflate in dificultate, oferindu-le in acelasi timp o educatie ecologica.

Asa s-a nascut proiectul „Assoclic”, prin care companiile si institutiile publice se debaraseaza in mod sustenabil de echipamentele IT vechi, iar voluntarii organizatiei le reconditioneaza sau le recicleaza. La final, calculatoarele sunt donate ONG-urilor pentru ca acestea sa-si poata duce la capat propriile proiecte.

Cititi si:
 

Reciclare si reintegrare sociala

spot_img

Ultimele știri