Primul Muzeu al Schimbărilor Climatice din America, deschis la New York

În New York există un Muzeu al Schimbărilor Climatice care își propune ca prin științe, artă și design să aducă în atenția publică efectele pe care le au schimbările climatice și să faciliteze găsirea unor soluții.

Primul Muzeu al Schimbărilor Climatice din America, deschis la New York

Miranda Massie, 51 de ani, a fost una dintre persoanele afectate de Uraganul Sandy, care a lovit New York-ul în 2012. Locuind în Manhattan, femeia nu a suferit decât de urmările unei pene de curent, însă atunci a avut o revelație. Crescută de un tată care a înțeles de timpuriu importanța reciclării, ea și-a dat seama că e nevoie ca oamenii să înțeleagă efectele încălzirii globale. A renunțat la jobul său de avocat și a înființat primul muzeu din America destinat încălzirii globale. Printre membri echipei și colaboratori se numără ecologiști, academicieni, arhitecți, experți în relații publice și miniștri.

Green Report Shop Transport ECO

Muzeul Schimbărilor Climatice, de la New York, are motto-ul „Un public informat, încrezător și motivat va accelera acțiunile împotriva schimbărilor climatice”. Misiunea lui este ca prin științe, artă și design să inspire dialogul și inovația ce au ca temă principală provocările schimbărilor climatice și căutarea unor soluții.

Prioritățile muzeului sunt să încurajeze implicarea diverselor comunități, să se concentreze pe soluții și să aducă la un loc lideri din mai multe domenii.

Primul Muzeu al Schimbărilor Climatice din America, deschis la New York

Prima expoziție de la Muzeul Schimbărilor Climatice s-a numit „In Human Time” și a avut loc între decembrie 2017 și februarie 2018. Prima parte a presupus expunerea unei copii a unei lucrări semnate de artista Zaria Forman care înfățișează un iceberg care este în proces de topire, pictat cu mâinile, iar a doua, semnată de Peggy Weil, a presupus proiectarea unui film de 4,5 ore în care se arată stratul de gheață din Groenlanda, de la -1 metru până la -3051 de metri, pe parcursul a 110.000 ani, pentru a arăta efectele omenirii.

Deși nu au găsit încă un sediu stabil pentru ideea lor, Miranda Massie și echipa sa cred în importanța muzeului pentru că aduce oamenii împreună, atinge un public neimplicat încă în chestiunile de mediu, arată prioritate socială și ajută la clarificarea subiectelor, prin învățarea emoțională.

[vimeo 191870008 w=640 h=360]

Câteva teme ce vor fi abordate în cadrul Muzeului Schimbărilor Climatice:

  • De unde își iau energia uraganele, cum se formează și care sunt impacturile sociale și economice.
  • De unde apar dezinformările climatice și ce ne împiedică să luăm măsuri față de schimbările climatice.
  • Compune singur muzică pornind de la datele despre climă furnizate de oamenii de știință de la NASA.
  • Află despre organizații care fac eforturi ca sporturile de iarnă să aibă un impact cât mai mic asupra climatului.
  • Explorează granițele inovației în energie verde. Construiește o mică turbină și monitorizează producerea de energie.
  • Folosește imagini din satelit pentru a vizualiza diferențele de temperatură între comunitățile cu venituri mici și caută strategii pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.
spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri