Personalul Garzii Nationale de Mediu (GNM) poate primi stimulente lunare egale cu cel mult trei salarii de baza in functie de performantele realizate, potrivit unei norme metodologice privind constituirea si utilizarea fondului destinat stimularii personalului GNM, publicata, recent in Monitorul Oficial.
Principalele criterii de repartizare a stimulentelor sint contributia efectiva in activitatea de confiscare si valorificare a bunurilor, frecventa, natura, dificultatea si valoarea descoperirilor in activitatea de control, gradul de pe-riculozitate a actiunilor la care participa si valorificarea intr-un timp cit mai scurt a bunurilor confiscate. Potrivit actului normativ mentionat, pentru contributii exceptionale la buna desfasurare a acti-vitatii din cadrul GNM comisarul general poate aproba stimulente peste nivelul celor trei salarii.
Fondul de stimulare a personalului Garzii Nationale de Mediu va fi constituit lunar prin recuperarea unei cote de 25 la suta din amenzile contraventionale achitate integral la bugetul de stat de contravenient in urma unei sanctiuni aplicate de personalul GNM. Sanctiunile sint aplicate conform dispozitiilor legale din domeniul protectiei mediului, silviculturii, pisciculturii, apelor, solului, aerului sau din legislatia specifica controlului poluarii industriale.
Structura GNM va fi modificata astfel incit sa nu mai includa cele opt comi-sariate regionale de mediu. GNM va functiona, la nivel central, prin Comisariatul General, si va avea in subordine comisariatele judetene, Comisariatul Municipiului Bucuresti si Comisariatul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”. Modificarea va duce la descentralizarea activitatii de inspectie si control la nivel judetean si la evitarea situatiilor in care activitatea comisariatelor judetene s-ar fi suprapus celor regionale.
Pentru mai multe informatii vizitati Monitorul de Vrancea