Monitorul de Vrancea: Donatii pentru salvarea ursilor

Membrii Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila „Focul Viu“ din Focsani au iesit cu ursul ranit la plimbare, in speranta ca ii vor induiosa pe oameni sa doneze bani pentru a putea realiza un proiect ce-si propune protejarea ursilor din padurile Vrancei.

„Fonduri din comunitate, parte a culturii organizationale“ este cel mai recent proiect implementat de Asociatia focsaneana, ce beneficiaza de sprijin financiar din partea „Fundatiei pentru Parteneriat“ din Miercurea Ciuc. Membrii asociatiei vor ca prin actiunile lor sa sensibilizeze populatia, in special pe cea din zonele de munte, care se simte deranjata de ursi deoarece le mai strica din cand in cand culturile. Reprezentantii „Focul Viu“ sustin ca multe animale sunt ranite din cauza capcanelor puse de fermieri, iar oamenii nu stiu ca ar putea fi despagubiti de catre stat pentru stricaciunile provocate de animalele infometate.

Pentru ca mesajul lor sa fie cat mai sugestiv, au costumat un membru al asociatiei in urs, iar la picior i-au atasat un bandaj, care sugereaza ranile provocate de oameni. „Animalutul“ amuzant si prietenos a fost prezent la toate momentele importante ale municipalitatii, iar ultima data, oamenii l-au putut vedea la Festivalul International al Viei si Vinului „Bachus 2010“.

Focsanenii au putut face fotografii cu ursul sau chiar au putut achizitiona ursuleti mici de plus in schimbul unei mici donatii. Membrii Asociatiei au reusit sa stranga ceva bani, care le vor fi necesari in deplasarile ce urmeaza sa le faca in zonele de munte ale judetului, in vederea informarii populatiei asupra despagubirilor ce le pot primi atunci cand animalele salbatice le devasteaza culturile.

Ursuletul ii va colinda si pe patronii firmelor din Focsani, in cautarea unor sponsori cu inima mare. „Actiunea noastra a fost indreptata impotriva mutilarii ursilor. Noi stim ca in munti oamenii pun laturi, in care ursii isi prind picioarele sau capul, ranindu-se. Ceea ce nu stiu oameni e ca exista legislatie care permite platirea de compensatii, atunci cand animalele strica recolta. Noi am solicitat donatii pentru a putea sa informam cetatenii din zona montana despre existenta legislatiei care permite compensari“, a spus Ioan Florea, presedintele Asociatiei.

De asemenea, Festivalul Cantecului de Drumetie si Arta Fotografica va deveni, de anul acesta, un eveniment pentru strangerea de fonduri.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri