MOL: 3.000 de litri de ulei uzat, colectati intr-un an

MOL Romania a colectat o cantitate de peste 3.000 de litri de ulei alimentar uzat, in primul an de la lansarea programului in benzinarii, iar initiativa a fost urmata la nivel local si de alte organizatii sau institutii care au lansat programe proprii de colectare selectiva a deseurilor, potrivit unui comunicat al companiei.

Rezultatele programului de colectare a uleiului alimentar uzat se vad atat in cantitatea colectata si transmisa spre reciclare, cat mai ales in cresterea gradului de constientizare a importantei colectarii selective. Studentii care locuiesc intr-unul dintre caminele apartinand unei universitati din Cluj au strans 30 de litri de ulei uzat pe care l-au adus la una dintre benzinariile MOL, iar ulterior facultatea a inscris colectarea deseurilor de ulei in propriul program de colectare selectiva”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

In luna august 2012, MOL Romania a devenit prima retea de benzinarii care a demarat un program pentru colectarea, de la populatie, a uleiului alimentar uzat, initial in 30 de benzinarii. Compania isi pune la dispozitie capacitatile logistice si serviciile angajatilor, in folosul comunitatii, fara ca acest proiect sa genereze vreun castig material. Compania Biofilter Romania asigura recipientii pentru colectare si transportul pana la o facilitate logistica, unde uleiul uzat este depozitat si purificat, iar ulterior va fi reciclat.

Primirea favorabila a programului de catre public ne-a determinat sa marim numarul benzinariilor implicate in program, de la 30 la 46 de statii, in 12 orase. In luna septembrie vom adauga pe lista si orasul Bistrita, ca urmare a cererilor primite”, a adaugat Kinga Daradics.

MOL Romania a lansat programul intrucat colectarea uleiului alimentar uzat este reglementata  doar in cazul restaurantelor, iar consumul anual de ulei al populatiei din Romania este estimat la circa 260.000 de tone. Deversarea uleiului uzat in mod necontrolat poate polua apele naturale dar si mediul, intrucat este o substanta greu degradabila. De asemenea, uleiul uzat provoaca obturari ale conductelor de canalizare.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri