Ministerul Mediului urmareste partidele de vanatoare

Ministerul Mediului si Padurilor va intensifica actiunile de control privind modul in care sunt organizate partidele de vanatoare pe fondurile cinegetice de pe teritoriul Romaniei, mai ales in ceea ce priveste respectarea legislatiei specifice.

“Am dispus verificarea, intr-un timp cat mai scurt, a modului in care este respectata legislatia in domeniul cinegetic si anume verificarea situatiilor privitoare la cotele de recolta si la respectarea Ordinului de Ministru 353/2008 privind practicarea activitatii de vanatoare de catre toate asociatiile care organizeaza partide de vanatoare pentru cetateni straini”, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Mediului si Padurilor, Mugur Corneliu Cozmanciuc.

Ca o extindere a acestor verificari, Ministerul Mediului monitorizeaza modul in care isi desfasoara activitatea gestionarii tuturor fondurilor cinegetice de pe teritoriul tarii.

Monitorizarea vine sa completeze masurilor luate anterior ca urmare a situatiei aparute in luna septembrie pe raza judetului Dambovita.

Dupa cum se stie, pe parcursul lunii trecute au fost inregistrate o serie de incidente in care au fost implicate animale salbatice. Cel mai grav eveniment de acest gen a fost moartea unui braconier care incerca sa ucida un urs prins in capcana.

Romania mai are 6.000 de ursi

In urma acestor evenimente, una dintre explicatiile vehiculate de autoritati a fost aceea ca ursii s-au inmultit necontrolat si ca, din acest motiv, nu le mai ajunge hrana din padure si vin sa atace gospodariile oamenilor.

Explicatia a fost insa contestata de activistii de mediu. Potrivit presedintelui organizatiei Salvati Dunarea si Delta, Liviu Mihaiu, "Ceausescu a lasat in Romania 8000 de ursi. Noi acum mai avem in Romania 6000. Cum e posibil sa spunem ca sunt prea multi ursi in Romania si ca trebuie sa le reducem numarul la 4000 ?".

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Peter Lengyel: Scandalul cu ursii nu este decat un lobby murdar al AGVPS
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri