Ministerul Educatiei, indrumat sa colecteze selectiv

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a fost cooptat astazi in Campania ,,Legea 132/2010 – Institutiile publice colecteaza selectiv”, organizata la initiativa Comisiei pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution si cu sprijinul Garzii Nationale de Mediu, Asociatiei Nationale de Protectia Mediului, Eco-Rom Ambalaje S.A. si al Asociatiei Green Area.

In cadrul actiunii de informare, derulate in aceasta dupa-amiaza de Asociatia Green Revolution, functionarii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au primit un ghid si un plan de masuri, necesare in implementarea „Legii 132”, 520 de postere si flyere, doua roll-up-uri, iar pe cladirea ministerului a fost amplasat un panou informativ de 48 de metri patrati.

Administratia Prezidentiala si trei ministere, cooptate deja in campania ,,Legea 132/2010”

Campania s-a derulat pana acum la nivelul Administratiei Prezidentiale, in Ministerul Sanatatii si in Ministerul Administratiei si Internelor, Educatia fiind cel de-al treilea minister in care angajatii sunt indrumati sa colecteze selectiv, ajutand astfel Romania sa-si respecte obligatiile impuse de UE privind cantitatile de deseuri reciclate.

Desi angajatii din Ministerul Educatiei colectau si pana acum selectiv, hartie, carton, plastic, metal si sticla in recipiente speciale, de astazi ei vor sti mai multe lucruri despre „Legea 132”, datorita campaniei de informare a Green Revolution.

  Sulfina Barbu, presedintele Comisiei pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, care a fost prezenta la aceasta actiune a Green Revolution, a remarcat faptul ca ,,colectarea selectiva obligatorie este un pas inainte in asumarea unui comportament responsabil fata de resursele naturale”.

„Legea privind colectarea selectiva ii obliga pe toti functionarii din institutiile publice sa colecteze selectiv hartia, plasticul, sticla si metalul pentru a fi revalorificate”, a mai spus Sulfina Barbu.

Obiective de colectare mai mari cu 25% in 2011

Campania ,,Legea 132/2010 – Institutiile publice colecteaza selectiv” vizeaza informarea functionarilor din institutiile publice, obligate sa implementeze sistemul de colectare prin Legea 132/2010, ce a intrat in vigoare la inceputul lunii august 2010.

Legea colectarii selective in institutiile publice a fost initiata de presedintele Comisiei de Administratie Publica din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, impreuna cu Asociatia Green Revolution.

In 2011, potrivit OUG 15/2010, tintele de colectare vor creste cu 25%, iar obligatiile operatorilor economici care introduc pe piata ambalaje vor fi devansate cu un an.

Angajatii din institutiile de stat reprezinta 15% din populatia Romaniei, iar 80%-90% din deseurile provenite din aceste institutii sunt deseuri de ambalaje ce trebuie reciclate.

In cazul in care Romania nu va indeplini tintele impuse de UE, risca sanctiuni de 200.000 euro pe zi, pana la realizarea acestora.

Materiale de informare gratuite, pe Internet

Campania de implementare a Legii 132/2010 are ca obiectiv cresterea gradului de informare si constientizare a functionarilor publici, a angajatilor din institutii publice si a cetatenilor, cu privire la avantajele colectarii selective si reciclarii deseurilor.

Initiatorii acestei actiuni sprijina angajatii si persoanele desemnate cu colectarea selectiva din fiecare institutie prin campanii de informare oferindu-le si un kit de comunicare, un ghid cu sfaturi practice, un plan de masuri sau postere si flyere.

Kit-ul de comunicare poate fi descarcat gratuit de la urmatoarele adrese de Internet:
http://www.gnm.ro/colect.php
http://www.greenrevolution.ro/proiecte/detaliu.php?id=14

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri