Marea Britanie ar putea deveni un mare oras

Schimbarile climatice ar putea sa creasca semnificativ numarul de migranti la nivel global, iar Marea Britanie ar putea lua forma unui imens oras care sa ii gazduiasca, anunta Telegraph.

Locuitorii tarilor cu o clima din ce in ce mai calda vor fi nevoiti sa se indrepte catre tari ca Marea Britanie, afirma James Lovelock, cel care a dezvoltat teoria „Gaia”, conform careia Pamantul functioneaza asemenea unui „superorganism” care isi auto-regleaza proprietatile.

„Ar trebui sa ne pregatim pentru un aflux de oameni chiar si din Europa, care vor deveni refugiati din cauza schimbarilor climatice”, sustine Lovelock. Din acest motiv, el afirma ca Marea Britanie trebuie sa suplimenteze numarul de locuinte, spitale si scoli, iar lucrarile de infrastructura de transport trebuie sa urmeze un ritm accelerat.

Opiniile sale sunt sustinute de un numar de oameni de stiinta care si-au publicat comentariile in revista New Scientist. Unele estimari se refera la pericolul ca pana in 2050, zone extinse din America centrala, sudul Europei, nordul Africii, sudul Asiei si Japonia, Africa de Sud, insulele din Pacific, Australia si Chile sa devina prea uscate pentru a intretine viata. Doar extremele sudice si nordice vor ramane destul de umede pentru a permite construirea de asezaminte si desfasurarea de activitati agricole.

Cercetatorii afirma ca limitarea drastica a cantitatii de CO2 din atmosfera este esentiala pentru a incetini acest ritm, dar NOAA (Administratia americana a Oceanelor si Atmosferei) avertizeaza in ultimele sale rapoarte ca emisiile de gaze cu efect de sera a continuat sa creasca in 2008, pe masura ce tarile in curs de dezvoltare si-au marit sectoarele industriale.

In cazul in care temperaturile vor creste in medie cu 4 grade in urmatorii 100 de ani, cele mai negre previziuni ale oamenilor de stiinta ar putea deveni realitate. Singura speranta pare sa ramana criza financiara, care a inceput deja sa afecteze productia industriala la nivel global.
 

spot_img

Ultimele știri