Mancam plastic fara voia noastra? Cum sa evitam acest lucru

Plasticul este inseparabil de mancarea noastra; hrana este procesata in containere de plastic, transportata, depozitata si chiar incalzita sau servita in recipiente facute din acelasi material. Studiile recente arata ca acest fapt iti poate da motive de ingrijorare.

Procesul prin care particule mici de material intra din recipiente in mancare se numeste "scurgere". Aproape in cazul tuturor recipientelor din plastic se intampla acest lucru, fiind recunoscut si de industria chimica, dar cantitatea variaza si este considerata inofensiva de catre marii producatori, dupa cum arata ApolloLife .

Scurgerea este mai accentuata in cazul in care plasticul este incalzit sau atinge grasimi, mancare sarata sau mai acida.

Doua dintre substantele continute de plastic reprezinta un risc real pentru sanatate, acestea fiind bisfenolul si ftalatii.

Bisfenolul A (BPA)

Bisfenolul este intalnit in multe dintre produsele confectionate din plastic pe care le folosim in mod frecvent. Acesta este un perturbator endocrin, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a interfera cu buna functionare a hormonilor, in special cu estrogenul. Acest lucru poate duce la probleme de reproducere.

Cititi mai multe despre Mancam plastic fara voia noastra? Cum sa evitam acest lucru pe Ziare.com.
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri