Maine este Ziua Internationala a Veganilor

In fiecare an, pe 1 noiembrie, se sarbatoreste Ziua Internationala Veganilor. Cu aceasta ocazie, fundatia Vier Pfoten atrage atentia asupra consumului exagerat al produselor de origine animale.

“Consumul exagerat de carne este daunator pentru animale, mediul inconjurator , dar si pentru sanatate. Conform OECD, obezitatea este o boala raspandita”, se precizeaza intr-un comunicat al fundatiei.

In cele 33 de tari OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development),una din doua persoane este supraponderala, iar una din sase este obeza.

Conform unui studiu facut de OECD, persoanele obeze mor mai devreme cu 8-10 ani decat cele cu o greutate normala. In cazul persoanelor care sufera de obezitate, costurile privind sanatatea sunt de cel putin 25% mai mari, deoarece acestea sufera frecvent de diabet, boli de inima si ale sistemului circulator, cancer si alte boli.

Asa-numitele "boli ale stilului de viata" sunt principalele cauze de deces in tarile dezvoltate, cauze crescute semnificativ de consumul exagerat al produselor de origine animala. Desi tot mai multi oameni tineri, in special femeile, aleg sa traiasca cu mai putina carne sau cu diete fara carne, exista zone insemnate ale populatiei care inca mai consuma carne in cantitati prea mari.

"Aceasta atitudine iresponsabila demonstreaza faptul ca oamenii ignora atat cruzimea fata de animale , dar, de asemenea, efectele dezastruoase asupra mediului si asupra sanatatii lor", a declarat Johanna Stadler, director Vier Pfoten.

Pe de alta parte, conditii meteo extreme cauzeaza tot mai multe daune in intreaga lume. Potrivit unui raport al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO), productia produselor de origine animala este responsabila pentru 18% din emisiile gazelor cu efect de sera. World Watch Institute sustine ca rezultatele directe si indirecte din aceasta productie ar putea cauza chiar 51% din aceste gaze.

"Oamenii ar trebui sa incerce alternativele bazate pe plante la burgeri, nuggets, snitel, carnati, branza si asa mai departe. Nu este nevoie sa renunte la obiceiurile alimentare obisnuite atunci cand vine vorba de aroma. Aceste produse sunt disponibile in mai multe supermarketuri si magazine", propune directorul Vier Pfoten.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri