Magiunul de prune Topoloveni a participat la expoziția internațională World Food Moscow, găzduită de capitala Federației Ruse, potrivt reprezentanților Sonimpex.
Am internaționalizat produsul prin folosirea denumirii de „magiun” în orice limbă. O mândrie pentru noi și țara noastră, pentru gastronomia și tradiția poporului român. Un produs pe care îl obținem după o rețetă din 1914!”, a declaratBibiana Stanciulov, director general al Sonimpex Topoloveni.
Producătorul român a accesat două programe de promovare pe fonduri europene, fiecare cu o perioadă de derulare de 3 ani. Astfel, între 2013 și 2016 Magiunul de prune Topoloveni va fi promovat în Rusia, Elveția, Norvegia, Orientul Mijlociu și America de Nord.
Magiunul de Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți și fără gluten. Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care a obținut certificatul de “Indicație Geografică Protejată ” acordat de UE.
Obținut din prune bio,
fără zahăr, fără chimicale
Magiunul pe care îl producem la Topoloveni se bucură de siguranță alimentară a produsului și a condițiilor de producere. Magiunul din prune este un aliment funcțional, deoarece nu adăugăm zahăr sau chimicale , folosim numai prune proaspete , iar prunele sunt printre cele mai sănătoase fructe, recunoscute internațional. Din anul 2013, am folosit și prune din livezi atestate ”eco-bio-organic”, ceea ce ne-a permis să inscripționăm pe etichetă sigla eco-bio-organic”, a explicat, pentru Green Report, Bibianei Stănciulov, directorul general al companiei Sonimpex Topoloveni.
În medie, sunt produse, anual, 150-200 tone magiun de Topoloveni, iar în ultimii 14 ani a fost creată o rețea de furnizori de prune, în principiu din sudul României.
”Prunele bio le-am achiziționat din județele Timiș și Sălaj. În acest an, vom avea o cantitate mai mare de magiun bio, deoarece s-a finalizat certificarea bio a celui mai important și serios furnizor al nostru”, a subliniat Bibiana Stănciulov.