Let’s Get Green, campanie națională de educație ecologică și voluntariat

În ultimii trei ani, echipa Let’s Do It, Romania (LIDR) a avut campanii de educație în regiunea Dunării.  Let`s Do It, Danube! a însemnat implicarea a peste 43.200 de elevi în activități de educație ecologică, 7.150 de părinți care au luat parte la training-uri de educație ecologică, 17.000 de voluntari care au strâns peste 34.500 de deșeuri în mai multe zile de curățenie.

Let's Get Green, campanie națională de educație ecologică și voluntariat

Acum, proiectul se extinde la nivel național. Sub numele de „Let’s Get Green!”, aceasta se vrea a fi cea mai amplă campanie națională de educație ecologică, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.

„Let’s Get Green!” este de fapt o competiție, al cărei mare premiu este în valoare de 15.000 de euro și constă în transformarea completă a școlii câștigătoare. Înscrierile în campanie s-au putut face până la finalul lunii octombrie, iar acum a început etapa a doua, sesiuni de formare a profesorilor, facilitate de coordonatorii Let’s Do It, Romania! din fiecare județ.

Let's Get Green, campanie națională de educație ecologică și voluntariat

Mai departe, profesorii instruiți de membrii LIDR vor susține cursuri de educație ecologică pentru elevi pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu. Întreaga comunitate va fi implicată în competiția „Let’s Get Green!”, ceea ce înseamnă că și părinții vor avea un rol important: vor primi acasă saci pentru colectarea deșeurilor pe care vor trebui să îi umple corespunzător.

Punctajele vor fi acordate în funcție de activitățile pe care le va realiza fiecare școală, iar acțiunile de voluntariat în comunitate reprezintă un as în mânecă pentru puncte în plus. Astfel, școlile pot face curățenie, pot înverzi unele spații, pot planta flori si copaci, pot organiza proiecții de filme educative etc.

În cursă se află 520 de instituții de învățământ, iar câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie 2018, de Ziua Internațională a Mediului.

Articolul face parte din episodul 3 al serialului „Ora de ecologie”. Citește aici despre alte 9 proiecte care mișcă rotițe în sistemul public de învățământ și care duc mesajul de responsabilitate față de mediu la copii.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri