România la un pas de infrigement pe eficiență energetică

Silvia Vlăsceanu, directorul general ACUE (centru)

Proiectul Legii eficienței energetice va fi adoptat pentru a evita procedura de infrigement, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe, Silvia  Vlăsceanu, directorul general al Asociației Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

5 iunie este data limită la care România trebuie să se alinieze Directivei Europene privind eficiența energetica. Pentru a evita instituirea procedurii de infrigement săptămâna viitoare vom adopta proiectul legii eficienței energetice, care prevede sarcini clare pentru producatori, transportatori și operatori”, a explicat Silvia Vlăsceanu.

Corneliu Bodea, vicepreședinte Adrem Invest

Prezent în cadrul dezbaterilor, Corneliu Bodea, vicepreședinte Adrem Invest și vicepreședinte al Consiliului Român al Energiei, a subliniat că viitoarea strategia energetică ar trebui să se axeze pe creșterea eficienței energetice și pe susținerea în continuare a investițiilor în acest sector.

Eficiența energetică trebuie stimulată la consumatori pentru că acesta este punctul de plecare în creșterea eficienței energetice”, a afirmat Bodea în conferință.

Potrivit datelor prezentate de vicepreședintele CRE, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința eficienței energetice.

Intensitatea energetică a României este de 78%, de 2,5 ori mai mare decât media Uniunii Europene. Dacă România și-ar reduce intensitatea la nivelul UE atunci s-ar înregistrat o economie de 7 miliarde de euro”, a declarat, pentru Green Report, Corneliu Bodea.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri