“E mare lucru sa fii cetatean in Tara lui Andrei”

“E mare lucru sa fii cetatean in Tara lui Andrei. Inseamna s-avem grija cu apa si cu gunoaiele, sa economisim apa, sa le reciclam. Aici ne invata foarte multe lucruri si as mai veni aici nu o data, ci de mai multe ori”, a explicat, pentru Green Report, Alexandru Olaru, care are 11 ani si este elev la Scoala nr. 33 din Craiova.

Alexandru se bucura, alaturi de alti 400 de elevi din comunitatile in care Petrom isi desfasoara activitatea, de experiente unice in “Tabara din Tara lui Andrei”, care se desfasoara la Perla Ciucasului, in judetul Brasov. Noii cetateni ai Tarii lui Andrei sunt deja membri ai 15 echipe declarate castigatoare in competitia de proiecte ecocivice, Scoala lui Andrei.

400 de copii, in “Tabara din Tara lui Andrei”

„Este deja o traditie ca in fiecare an castigatorii Scolii lui Andrei sa participe in Tabara din Tara lui Andrei. Este o experienta unica, unde cei 400 de copii isi descopera si dezvolta potentialul de a deveni liderii comunitatilor carora le apartin. A cincea editie a Taberei din Tara lui Andrei este o continuare a promisiunii Petrom ca va investi in sustinerea sistemului educational romanesc, continuand, prin organizarea Taberei, investitia de peste 300.000 de euro acordata ca premii castigatorilor Scolii lui Andrei.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom.

Pe langa informatii esentiale despre cele 4 elemente ale pamantului, aer, apa, pamant si foc, copiii invata care sunt principalele etape si instrumente necesare pentru a planifica si apoi dezvolta proiecte.

Toate aceste informatii ii vor ajuta sa realizeze un documentar care porneste de la o analiza a problemelor din comunitatea lor. Pentru fiecare problema identificata, elevii vor propune si solutii pentru rezolvarea ei.

“La Atelierele de Foc, Apa, Aer si Pamant, copiii au invatat despre stiinta jucandu-se, au construit barci din polistiren, au invatat tehnici de supravietuire in padure si s-au dat cu tiroliana. Cand au ajuns in “Tabara din Tara lui Andrei”, au aflat ca zilele de distractie si informatie ii vor ajuta sa transforme incet in mai bine lumea din jurul lor”, au explicat, pentru Green Report, reprezentantii Petrom.

“La Atelierul de Pamant, am invatat sa sortam gunoiul”

Tania Marciu si Andreea Visan au 12 ani, sunt din Bolintin-Vale si au invatat, in tabara, ca lumea devine mai buna, daca avem mai multa grija pentru natura, dar si lucruri practice, cum ar fi sortarea gunoiului.

„Am invatat ca trebuie sa gasim cai de a proteja natura, sa nu o poluam. Sa invatam sa facem lucruri mai bune, nu neaparat ca sa ne simtim noi mai bine, ci ca sa facem bine in jurul nostru, si celorlalti, si Planetei. La toate atelierele am invatat asta, dar am invatat si multe lucruri practice, mai ales la Atelierul de Pamant, unde am aflat cum se sorteaza gunoiul”, spune Tania Marciu.

Proiectul Petrom, la a cincea editie

„Tabara din Tara lui Andrei” este un proiect al Petrom care isi propune promovarea unei atitudini pro-active si responsabile fata de mediu si fata de comunitate, in ansamblul ei. In cadrul ei se deruleaza activitati educationale inovatoare, dezbateri, ateliere, activitati outdoor, intr-un cadru neconventional. De-a lungul celor cinci editii, peste 2.000 de elevi au participat la activitatile Taberei, alaturi de peste 170 de profesori si 300 de voluntari.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri