Korodi: Proiectul de HG pentru Lacul Văcărești, în dezbatere publică pe site-ul MMSC

Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) pentru Lacul Văcărești se află de astăzi în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC), a declarat, joi, ministrul mediului, Attila Korodi, în cadrul evenimentului de lansare al Centrului de Observare al Parcului Natural Văcărești.

Proiectul de HG pentru Lacul Văcărești se află de astăzi, timp de 30 de zile, în dezbatere publică pe site-ul MMSC. După ce vor fi îndeplinite formalitățile, Parcul Natural Văcărești va putea fi deschis publicului larg  în aproximativ un an sau un an și jumătate. Deocamdată, poate fi vizitat Centrul de Observare care reprezintă un loc de întâlnire pentru evenimente educaționale, științifice și de comunicare,  dedicate acestei zone”, a spus Attila Korodi.

La eveniment a participat și premierul Victor Ponta care a spus că atunci când nu va putea sa meargă în Deltă, care îi place foarte mult, va veni împreună cu copiii săi în Delta Văcărești. Victor Ponta a vizitat Centrul de Observare și a declarat cu această ocazie că finanțările pentru Delta Văcărești vor posibile prin POS Mediu.

La amenajarea Parcului Văcărești, în momentul în care HG va intra în vigoare, vor participa inclusiv specialiști și cercetători de la Muzeul Grigore Antipa. (…)  Sunt 41 de luni de când se lucrează la acest proiect, care este Delta Văcărești, și mă bucur că am făcut deja un pas mare pentru adoptarea sa”, a spus Ponta.

Parcul Văcărești este prima arie naturală urbană din România. Pe baza avizului Academiei Române și în urma votului primit în Consiliul Municipiului București, în 29 aprilie MMSC a elaborat Hotărârea de Guvern care instiuie regimul de arie protejată al acestei zone.

Pe data de 3 iunie 2014 la MMSC a fost depus dosarul complet de desemnare a ariei protejate.

Grupul de inițiativă pentru înființarea Parcului este alcătuit din Asociația Kogayon, Salvați Dunărea și Delta, Ecopolis și revista National Geographic România.

Publicul interesat poate vizita Centrul de Observare în regim liber pe bază de programare. Observatorul pune la dispoziție 4 binocluri profesioniste, o lunetă, determinare ornitologică și materiale de informare.

Autor: Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri