Korodi: 4,5 miliarde euro vor intra în economie, în următorii 20 de ani, din eoliene

Attila Korodi, ministrul mediului și schimbărilor climatice

În intervenția pe care Attila Korodi, ministrul mediului și schimbărilor climatice, a avut-o ieri la Viena, la Conferința Ministerială organizată de Inițiativa Central Europeană (CEI), a prezentat progresele făcute de țara noastră în domeniul energiilor regenerabile, se arată într-un comunicat la MMSC.

Nu există nicio îndoială că efectele economice, sociale și de muncă ale dezvoltării acestui sector sunt interconectate. De exemplu, în sectorul energiei eoliene din România, cifrele vorbesc de 4,5 miliarde de euro care vor intra în economia țării noastre pe parcursul a celor 20 de ani de viață ai centralelor eoliene instalate până în prezent, peste 10.000 de locuri de muncă de înaltă calificare, create în timpul construirii și operării parcurilor eoliene și peste 3 milioane de euro anual pentru comunitățile locale, venituri rezultate din utlizarea terenurilor pe care sunt amplasate aceste parcuri”, a declarat Attila Korodi.

Referindu-se la evoluția în acest sector, Korodi a precizat că “ în anul 2012 aproape 23% din consumul brut de energie al țării noastre provenea din surse regenerabile. Creșterile ponderii energiei verzi livrate în sistemul național au cunoscut o evoluție spectaculoasă an de an, astfel că, la finalul anului 2013, ponderea surselor regenerabile în consumul de electricitate a ajuns la 40%”.

Ministrul mediului a remarcat că dezvoltarea sectorului energiilor regenerabile în România a plecat de la două premise favorabile acestui domeniu: ”pe de-o parte țara noastră are un potențial al surselor de energie regenerabilă care a făcut ca experți mondiali să plaseze România pe locul 10 în lume, în clasamentul țărilor celor mai atractive pentru investiții în energia vântului și locul 13 în lume la capitolul potențial total al surselor de energie regenerabilă. Dincolo de acest potențial România a găsit soluții pentru investitori stabilind o schemă națională de sprijin, care a generat dezvoltarea cu pași repezi a acestui sector”.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri