Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme de CO2 prin procesul de reducere a emisiilor

Konica Minolta anunţă că a marchat patru ani de la debutul procesului de reducere a emisiilor de carbon prin care a compensat peste 16 milioane de kilograme CO2 până în prezent.

Pentru compensarea emisiilor de carbon, Konica Minolta Business Solutions Europa a încheiat în 2015 un parteneriat cu expertul internațional în protecția mediului, ClimatePartner.

Astfel, prin programul «Neutralitatea carbonului activ», Konica Minolta oferă de patru ani clienților soluții de compensare a emisiilor de carbon.

Clienți din 11 țări s-au alăturat acestui demers, compensând peste zece milioane de CO2. Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme CO2 printr-o serie de inițiative de protejare a mediului. Unul dintre aceste demersuri este transformarea sediului european Konica Minolta din Langenhagen într-unul neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, alături de compensarea emisiilor la evenimentele și târgurile organizate.

„Ne asumăm responsabilitatea de a reduce semnificativ impactul emisiilor de carbon asupra mediului. Eforturile noastre de combatere a emisiilor de carbon constituie un element cheie în acest demers. Programul nostru, «Neutralitatea carbonului activ», derulat în colaborare cu partenerul ClimatePartener, ne permite să punem la dispoziția clienților noștri un instrument eficient de prevenire și reducere a emisiilor de CO2. Parteneriatul dintre Konica Minolta și ClimatePartner a ajuns deja la al cincilea an”, a declarat Teresa Haller-Mangold, Manager al Diviziei de Sustenabilitate a Konica Minolta Business Solutions Europa.

Clienții înscriși în acest program sunt incluși într-un proiect de compensare a carbonului, certificat cu Gold Standard, în Aruba: un parc eolian cu o capacitate totală de 30 megawați ce reduce consumul de motorină și alți combustibili prin producerea de energie eoliană.

Konika spune că acest proiect contribuie la combaterea încălzirii globale în două moduri: în primul rând, arderea combustibililor pentru producerea de energie electrică generează o cantitate semnificativă de CO2; în al doilea rând, insulele Caraibe importă combustibili din alte țări, ceea ce influențează negativ mediul.

„Aceste proiecte ne ajută să avem atât o abordare corectă a schimbărilor climatice, cât și un impact pozitiv asupra societăților locale.” a adăugat Teresa Haller-Mangold.

În ianuarie 2018, operațiunile Konica Minolta la sediul european din Langenhagen au fost neutre din punct de vedere al emisiilor de gaze. Toate emisiile produse, de la consumul de energie până la călătoriile în interes de afaceri, sunt reduse – inclusiv cele produse în urma unor evenimente internaționale precum participări la târguri sau Campusul de Leadership European.

Prin toate aceste demersuri de reducere a emisiilor de carbon, Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme de CO2.

Totodată, Konica Minolta își îndreaptă atenția spre folosirea surselor de energie alternativă. În ianuarie 2019, s-a alăturat inițiativei RE100, asumându-și angajamentul de a folosi 100% energie electrică obținută din surse regenerabile până în 2050. Sediul central Konica Minolta este deja complet alimentat cu energie regenerabilă. Toate aceste acțiuni sunt în concordanță cu demersul ecologic pe termen lung al companiei – Eco Vision 2050, inițiat în 2009 în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 cu 80% până în 2050, față de nivelul din 2005.

Obiectivul Konica Minolta pe termen mediu, de a reduce emisiile de carbon cu 40% până în 2016, a fost depășit, atingându-se un procent de 49%.

În ianuarie 2019, Konica Minolta a mai fost desemnată drept una dintre cele mai sustenabile 100 de corporații din lume în topul Global 100, realizat de Corporate Knights.

spot_img

Ultimele știri