Kaufland România extinde rețeaua proprie de stații de încărcare a mașinilor electrice la nivel internațional și creează un nou coridor ce leagă România de Republica Moldova.
Astfel, după lansarea primei rețele publice de stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice, cu alimentare gratuită pentru clienți, dezvoltată cu scopul de a sprijini deplasarea cu grijă față de mediu, Kaufland România anunță extinderea proiectului printr-o investiție proprie de peste 150.000 de euro în noi puncte de alimentare ce vor fi inaugurate în premieră pe ruta București – Chișinău.
,,De la inaugurarea primei rețele publice de încărcare rapidă a mașinilor electrice din România, acum patru ani, pusă la dispoziție de Kaufland în mod gratuit, am construit an de an rețeaua, ajungând cu această extindere, la o acoperire de 23 de orașe. Autonomia în deplasarea cu mașini eco înseamnă viitor. La început, visul nostru era să avem rute care traversează România. Am obținut acest lucru, iar acum, patru ani mai tarziu, ne extindem rețeaua la nivel internațional, în premieră, dezvoltând un cordon de transport ecologic între București și Chișinău. Suntem cu totul dedicați dezvoltării sustenabile și în tot ceea ce facem sprijinim comunitatea să se bucure de un viitor mai aproape”, menționează Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.
Noua rută va oferi peste 500 de kilometri ce pot fi parcurși responsabil și cuprinde în total șase stații de încărcare în parcările magazinelor Kaufland din orașele Bucureşti (Bulevardul Theodor Pallady, nr. 51) Buzău (str. Frăsinet, nr. 15), Focșani (Bulevardul Brăilei 102), Bacău (str. Narciselor, nr. 17), Iași (str. Teodor Râșcanu, nr. 6A) și Chișinău.
Proiectul de mobilitate electrică va continua cu instalarea de stații în toate magazinele care se vor deschide până la sfârșitul acestui an financiar.
Piața autoturismelor electrice și hibride din România este în continuă expansiune. În anul 2019, creșterea segmentului de autoturisme electrice a fost de 150,3%, de 2,5 ori mai mult decât în 2018, iar în cazul celor hibride s-a remarcat o creștere de 79,7%, conform ultimului raport al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România.