Jurnalul National: La marginea Padurii Baneasa cresc vile

Azi, in sedinta Consiliului General al Capitalei, se afla pe ordinea de zi Planul Urbanistic Zonal Aleea Teisani-Padure Pustnicul, exact la limita de protectie a Padurii Baneasa. Pe 10.000 de metri patrati, un cartier rezidential sta sa rasara.

Avizele pe banda rulanta si inca­dra­rile din condei prin care zonele verzi dispar sub titulatura comoda de zone destinate cons­truc­tiilor au facut ca Bucurestiul sa piarda sute de hectare de verdeata. Asa ca inca o bucata nu-i pro­blema. Merge. E posibil orice. De altfel, nu mai este pentru nimeni o noutate, Padurea Baneasa s-a umplut de vile si blocuri.

Aceeasi situatie si in Pa­du­rea Pustnicu. Vile discrete, printre copaci si curti generoase, ca doar e loc din belsug. PUZ-ul din Aleea Teisani-Padurea Pustni­cul a fost aprobat in prima faza in aprilie 2008 de fostul arhitect al Capitalei, Adrian Bold. Proiectul arata cam asa: pe un hectar situat langa padure, practic intr-o zona de protectie, vor fi construite mai multe blocuri de cinci, respectiv sase etaje.

S-au spus multe despre acest teren, ca se afla in mijlocul Padurii Baneasa, in stanga sau in dreapta. Conform Planului Urbanistic General, Aleea Teisani a fost incadrata in categoria L1 – zona destinata locuintelor individuale si colective mici. Insa nimeni nu vrea sa tina cont ca terenul este lipit de Padurea Baneasa.
"In astfel de cazuri ar trebui solicitat si avizul Directiei Silvice, chiar daca pamantul nu este in mijlocul padurii.

Un cartier rezidential presupune si trafic in zona respectiva. Orice constructie la limita de padure duce la degradarea acesteia, vor avea de suferit si pasarile din vecinatate, care nu stiu ce inseamna o fe­reastra, o constructie inalta", a precizat Nicolae Radulescu Dobrogea, presedintele Eco-Civica. Daca alesii locali vor aproba astazi proiectul, in scurt timp zona va fi transformata in santier.

spot_img

Ultimele știri