Investitorii tind să renunțe la investițiile în companii care nu au suficiente inițiative ESG

Aproape jumătate (49%) dintre investitorii la nivel global se arată dispuși să renunțe la investițiile în companii care nu au suficiente inițiative de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG), iar 79% spun că gestionarea riscurilor și oportunităților ESG reprezintă un factor important în luarea viitoarelor decizii de investiții, potrivit raportului PwC 2021 Global Investor ESG Survey.

”Investitorii sunt concentrați simultan asupra rezultatelor pe termen scurt, precum și asupra problemelor ESG pe termen lung care pot crea atât riscuri, cât și oportunități pentru investițiile lor. Investitorii au conștientizat că ESG a devenit o parte integrantă a strategiei companiilor și atunci când văd că acest angajament lipsește nu ezită să ia măsuri, inclusiv reorientând unele investiții către alte companii”, a declarat Monica Movileanu, Partener și Lider ESG, PwC România.

Deși majoritatea investitorilor sunt dispuși să ia măsuri dacă organizațiile nu abordează problemele ESG, nu vor ca rentabilitatea investițiilor să fie afectată negativ de inițiativele ESG. Astfel,  81% nu ar accepta o scădere mai mare de un punct procentual din randamentul investițiilor generată de atingerea obiectivelor ESG, iar aproape jumătate, (49%), nu acceptă nicio reducere a profiturilor.

Problemele climatice reprezintă principalul aspect ESG luat în considerare de investitorii intervievați, urmate de asigurarea sănătății și siguranței lucrătorilor și îmbunătățirea forței de muncă, a diversității, echității și incluziunii.

Investitorii doresc o raportare ESG mai detaliată și de încredere

Sondajul a evidențiat o serie de deficiențe în raportarea ESG actuală, doar o treime dintre investitori considerând calitatea actuală a raportării ca fiind suficient de bună. Mai simplu spus, lipsesc informații relevante, complete și comparabile, astfel încât părțile interesate să poată face cu ușurință diferența între companii din perspectiva performanței ESG, iar acest lucru îngreunează deciziile de alocare a capitalului.

Astfel, 83% dintre investitori arată că este important ca raportările să ofere informații detaliate despre progresul în atingerea obiectivelor ESG. De asemenea, 75% spun că au mai multă încredere în raportarea ESG auditată independent.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri